Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Ο μισθός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο μισθός

ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Γέμισαν οι αποβάθρες και οι σταθμοί με εκδρομείς που ετοιμάζονται να φύγουν για το χωριό και άλλους που στήθηκαν στην ουρά των διοδίων για να αποδράσουν από την πόλη.

Για το  Άγιον Πάσχα, το θαυματουργό, μιας και ο Ιησούς εξήλθε από το μνήμα αναστημένος την τρίτη ημέρα, κατά τις Γραφές.  Όσες και οι ημέρες που αντέχει ο μισθός, πριν και μετά την αύξηση· θαύμα, όπως η Ανάσταση.

Δεν συμβαίνει το ίδιο με το σούπερ μάρκετ. Αυτό μοιάζει με τη σφαγή των αμνοεριφίων πριν από την Ανάσταση.

Η μεγαλύτερη έξοδος των τελευταίων ετών υπολογίζουν στα κανάλια, και η Τροχαία είχε λάβει τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη έξοδο των πιστών.

Λογικό, σκέφτηκε, μιας και το περασμένο Πάσχα ήμασταν περιφραγμένοι σε κάποιο μπαλκόνι πολυκατοικίας του κέντρου και πριν από αυτό ούτε μέχρι το μπαλκόνι.

Ο Απρίλης, σκέφτηκε, ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένος με τις μεγάλες εξόδους του έθνους, και η φετινή χρονιά δεν θα αποτελούσε εξαίρεση.

Όπως για παράδειγμα με την  Έξοδο του Μεσολογγίου, που τιμάται καθημερινά από τους απανταχού  Έλληνες άμα τη εμφανίσει, διά του Εθνικού  Ύμνου· σαν παλιό τραπεζογραμμάτιο.

Η φυσιολογία των νομισμάτων άλλαξε μετά τη νομισματική ένωση και έτσι τα τραπεζογραμμάτια πλέον επέχουν τη θέση υποσχετικής, όπως με στόμφο σημείωναν οι καθηγητές των Οικονομικών στη σχολή, κάτι που ανακαλούσε στη μνήμη του κάθε φορά που έπρεπε να πληρώσει κάποια υποχρέωση.

Οι δικές του υποσχέσεις έπρεπε να εκπληρώνονται επί ποινή διακοπής.

Ο νεαρός συνταξιδιώτης του δεν φαινόταν ιδιαίτερα πρόθυμος να ανταλλάξει κουβέντες μαζί του όσο η σύνδεση του wifi ήταν καλή και συνέχισε τη φιλοσοφία συνδέοντας το Πάσχα με τη ΔΕΗ, τα αμνοερίφια με το σούπερ μάρκετ και την αύξηση του μισθού με τα ψάρια του Ιησού στον έρημο τόπο. Πολλαπλασιάζονται μεν, αλλά με τα ψάρια δεν χορταίνεις, και ο άρτος ακριβός.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL