Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Το πρόσωπο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το πρόσωπο

ΔΕΗ

Δεν έφτανε η ακρίβεια, έπρεπε να παλέψει και με τη διακοπή, που ούτε καν χτύπησε την πόρτα του σπιτιού. Πώς άλλωστε, αφού το κουδούνι δεν λειτουργούσε πλέον.

Άκουγε για την ενεργειακή κρίση, όμως μέχρι που εμφανίστηκε στην πόρτα του δεν μπορούσε να κατανοήσει τι ακριβώς εννοούσαν στα δελτία.

Καθώς λοιπόν ξύπνησε το πρωί, βρέθηκε δίχως ηλεκτρικό και, ως νομοταγής πολίτης, έκανε ό,τι προβλεπόταν από τη σύμβαση.

Πήρε τηλέφωνο μια ευγενέστατη κυρία σε έναν απρόσωπο οργανισμό για να μάθει πως όφειλε να καταβάλει ένα αρχικό ποσό για τον διακανονισμό του λογαριασμού προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία επανασύνδεσης.

Η ευγενέστατη κυρία τον ενημέρωσε επίσης πως δεν ήταν ανάγκη να στηθεί στην ουρά, μιας και τα πάντα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, αφού σκοπός του παρόχου είναι να προσφέρει τη μέγιστη ευκολία στους πελάτες του.

Έπραξε κι εκείνος τα δέοντα και κατόπιν σχετικών εντολών απέστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, που για να λειτουργήσει -παρεμπιπτόντως- χρειάζεται ρεύμα, τη σχετική απόδειξη πληρωμής.

Αργότερα, μια άλλη κυρία που τον κάλεσε στο τηλέφωνο του είπε ότι έλαβε ο οργανισμός τα σχετικά δικαιολογητικά και ότι θα έπρεπε να επικοινωνήσει με τη συμβεβλημένη εταιρεία προκειμένου να ενημερωθεί για την ακριβή ημέρα και ώρα της λήξης της ενεργειακής κρίσης του. Της προσωπικής του, διότι η άλλη, όπως όλοι πιθανολογούσαν, θα εξακολουθούσε στο διηνεκές.

Η ευγενέστατη κυρία της συμβεβλημένης εταιρείας τον ενημέρωσε, στο τηλεφώνημα αυτό, πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει για το ακριβές του χρόνου, δεδομένου ότι αυτές οι ενέργειες γίνονται μεν εντός 48ώρου, αλλά εργάσιμου. Αδυνατούσε να απαντήσει βεβαίως εάν το 48ωρο αφορούσε 6 εργάσιμα οκτάωρα ή 48 ώρες που να περιέχουν εργάσιμες ώρες. Πάντως, με βεβαιότητα του τόνισε ότι οπωσδήποτε θα έπρεπε να περιμένει ότι το σαββατοκύριακο δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθεί η σύνδεσή του, διότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διαθέσιμοι αυτές τις ημέρες.

Τηλεφώνησε στον πάροχο για να διαμαρτυρηθεί.

Εκεί, μια άλλη ευγενική κυρία τού εξήγησε ότι κατανοεί απολύτως το πρόβλημα, πιθανότατα όλες οι ευγενικές κυρίες το κατανοούν γιατί το είχε ξανακούσει 3-4 φορές την ίδια ημέρα, αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι, διότι οι οδηγίες του απρόσωπου οργανισμού είναι εξαιρετικά σαφείς γι' αυτές τις περιπτώσεις και διέπονται από τη σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ του απρόσωπου οργανισμού και της απρόσωπης συμβεβλημένης εταιρείας. καθιστώντας ανήμπορους τους εργαζόμενους με πρόσωπο να εξυπηρετήσουν τους πελάτες χωρίς πρόσωπο, κατά το κοινώς λεγόμενο, παρότι έδειχναν πως κατανοούν πλήρως το πρόβλημα. Αλλά βλέπετε... οι οδηγίες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL