Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Κορωνοϊός / Φόβοι για νέο κύμα μετά τη λήξη της πανδημίας από Πλεύρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Φόβοι για νέο κύμα μετά τη λήξη της πανδημίας από Πλεύρη

Αθήνα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μήνυμα λήξης της πανδημίας έστειλε για άλλη μία φορά ανεύθυνα η κυβέρνηση προαναγγέλλοντας την οριστική κατάργηση των μέτρων προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό (μάσκες, αποστάσεις, test, ποσοστά πληρότητας κλειστών χώρων κλπ) από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Αυγούστου και καταργώντας την υποχρέωση χρήσης μάσκας ακόμη και στους κλειστούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι σημερινές ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας Θάνου Πλεύρη έρχονται την ώρα που η υγειονομική τραγωδία των 50-70 ημερήσιων θανάτων δεν αποκλιμακώνεται.

«Προφανώς το μήνυμα είναι “ανοίγουμε τον τουρισμό όπως-όπως και ό,τι γίνει”» τονίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, υπενθυμίζοντας ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι η πρόωρη χαλάρωση «επωάζει» το επόμενο επιδημικό κύμα.

Ο ίδιος επισημαίνει δε, ότι η δραματική εμπειρία της χώρας λέει ότι η επανεξέταση των μέτρων από το Σεπτέμβρη θα είναι «κατόπιν εορτής». «Με απροετοίμαστο για άλλη μια φορά το ΕΣΥ, η πιθανότητα να ζήσουμε νέα δράματα και επιπλέον αποτρέψιμους θανάτους είναι πολύ μεγάλη» επισημαίνει ο ίδιος.

«Η υποτροπή του ίδιου λάθους δεν συνιστά ολιγωρία ή ανικανότητα, αλλά συνειδητή πολιτική επιλογή αγνόησης του υγειονομικού κινδύνου στο όνομα μιας “κανονικότητας” που εδώ και 1,5 χρόνο εξαγγέλλεται αλλά δεν έρχεται» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «έχουμε να κάνουμε με την κυνική αντίληψη των ανά τον κόσμο νεοφιλελεύθερων ότι “αρκετά με τη Δημόσια Υγεία, ώρα να λειτουργήσει όπως πρέπει η αγορά”».

Παράλληλα, ο Ανδρέας Ξανθός εφιστά την προσοχή σημειώνοντας ότι σε συνθήκες ανεξέλεγκτης διασποράς της covid-19, η οικονομία θα «παγώσει» ξανά και τα ευνοϊκά σενάρια θα διαψευστούν.

Τέλος, ο πρώην υπουργός Υγείας σημειώνει ότι «η κυβέρνηση είναι σε τροχιά μη αναστρέψιμης φθοράς. Δεν της «βγαίνει» πλέον τίποτα. Ούτε την πανδημία είναι σε θέση να διαχειριστεί, ούτε να λύσει κανένα ζωτικό πρόβλημα της καθημερινότητας των πολιτών. Είναι ζήτημα επιβίωσης της κοινωνίας και της χώρας η απομάκρυνσή της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL