Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Εκτέλεση Καραϊβάζ / Αιχμές ΕΣΗΕΑ κατά κυβέρνησης ένα χρόνο μετά τη δολοφονία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκτέλεση Καραϊβάζ / Αιχμές ΕΣΗΕΑ κατά κυβέρνησης ένα χρόνο μετά τη δολοφονία

Το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ
(INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ)

Ένας χρόνος από την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ συμπληρώνεται το Σάββατο, 9 Απριλίου 2022, με την ΕΣΗΕΑ να σημειώνει ότι για την ίδια η διαλεύκανση της δολοφονίας του αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας.

Το Σάββατο 9 Απριλίου, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ θα παραβρεθεί στην οδό Θ. Αννίνου στον Άλιμο, στις 14.20, ώρα που δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ, «εκδηλώνοντας για άλλη μια φορά την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια του στυγερά δολοφονημένου συναδέλφου».

Ένα χρόνο από τη στυγνή και άνανδρη δολοφονία, όπως σημειώνει η ΕΣΗΕΑ, του Γιώργου Καραϊβάζ χωρίς, δυστυχώς, να διαφαίνεται καμία πρόοδος στην εξιχνίαση του εγκλήματος, «η οποία είναι επιβεβλημένη, όχι μόνο για να απονεμηθεί δικαιοσύνη ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, αλλά και για να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες δημοσιογράφους».

Για την ΕΣΗΕΑ όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή της, η διαλεύκανση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας και για τον λόγο αυτό έχει απευθυνθεί πολλάκις, γραπτά και προφορικά, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ζητώντας την εντατικοποίηση των ερευνών ώστε να υπάρξουν άμεσα και απτά αποτελέσματα.

Υπογραμμίζει ότι «έναν ολόκληρο χρόνο μετά όχι μόνο παραμένουν ασύλληπτοι οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ αλλά δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση για το αν έστω υπάρχει πρόοδος στις έρευνες».

Πρόκειται για μια υπόθεση που προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον αυτό δεν έχει ατονήσει, επισημαίνει η Ένωση Συντακτών. «Οι διεθνείς Οργανώσεις Δημοσιογράφων καθώς και η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής Ομοσπονδία μας απευθύνουν συχνά ερωτήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης. Εμφανίζεται  σε όλες τις εκθέσεις για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα ως δείκτης απειλής κατά της ασφάλειας των δημοσιογράφων»

«Η ΕΣΗΕΑ δεν ξεχνά ούτε θα επιτρέψει να ξεχαστεί η δολοφονία του συναδέλφου μας» σημειώνει χαρακτηριστικά η Ένωση Συντακτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL