Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Νομική Αθηνών / Παρέμβαση εισαγγελέα για τον καθηγητή που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτητές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νομική Αθηνών / Παρέμβαση εισαγγελέα για τον καθηγητή που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτητές

ΕΚΠΑ νομική
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Προκαταρκτική εξέταση της καταγγελίας του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, για παρενόχληση φοιτητών από καθηγητή, ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η έρευνα της εισαγγελίας αφορά στο αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτά της παράνομης βίας αλλά και αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο ψήφισμα του φοιτητικού συλλόγου αναφέρεται πως τα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον καταγγελλόμενο επιτηρητή αρχικά και εν συνεχεία καθηγητή, είναι πολλά, το σοβαρότερο εκ των οποίων φέρεται να έλαβε χώρα σε περίοδο εξεταστικής, προ κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, ο καθηγητής προσέγγιζε συνεχώς έναν συμφοιτητή τους του οποίου κοιτούσε επίμονα το πάσο προκειμένου, σύμφωνα με την καταγγελία, να συγκρατήσει το όνομά του. Κατά τους καταγγέλλοντες την ίδια μέρα, ο εκπαιδευτικός φέρεται να του έστειλε αίτημα σε διάφορα μέσα κοινωνική δικτύωσης, συστήνοντας τον εαυτό του ως «ο επιτηρητής σου, χαχα, σοκ».

Η καταγγελία αναφέρει ότι έκτοτε ο καθηγητής επικοινωνούσε με τον φοιτητή και τον εκβίαζε εμμέσως να απαντάει στα μηνύματά του για να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του.

Αποκορύφωμα της καταγγελλόμενης συμπεριφοράς είναι, όπως αναφέρουν οι φοιτητές, η αποστολή μηνύματος από τον καθηγητή προς τον φοιτητή στο οποίο ρωτούσε «εμείς σεξ πότε θα κάνουμε;».

Όταν ο παραλήπτης του μηνύματος , σύμφωνα με την καταγγελία, τρομοκρατημένος «μπλόκαρε» τον καθηγητή, εκείνος τον «έκοψε» από το μάθημα με βαθμολογία 2.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL