Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Παίδων Πεντέλης / Εγκρίθηκε η δωρεά από τον Ροταριανό Όμιλο - Τι αναφέρουν οι εργαζόμενοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παίδων Πεντέλης / Εγκρίθηκε η δωρεά από τον Ροταριανό Όμιλο - Τι αναφέρουν οι εργαζόμενοι

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το πράσινο φως στη δωρεά από το Ροταριανό Όμιλο για τη διαμόρφωση χώρου του Παίδων Πεντέλης σε χώρο φιλοξενίας για τα παιδιά με εισαγγελική εντολή άναψε το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμινγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι εργαζόμενοι του Παίδων Πεντέλης τονίζουν ότι ουσιαστικά πρόκειται για προσπάθεια υλοποίησης ενός σχεδίου μετατροπής τμήματος του Παίδων Πεντέλης σε δομή/ξενώνα προνοιακού χαρακτήρα, παρ΄ ότι διατείνονται το αντίθετο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που εδώ και χρόνια φιλοξενούνται «προσωρινά» σε νοσοκομεία Παίδων, ενώ θα έπρεπε να έχουν άλλη τύχη. Οι νοσηλευτές και οι γιατροί τα φροντίζουν με αυταπάρνηση, αλλά χρειάζεται προφανώς άλλη λύση. Και αυτό γιατί η φροντίδα των κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών, δεν είναι μόνο θέμα «φύλαξης» και «αποθήκευσής» τους, αλλά θα πρέπει να ανατίθεται σε εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό φροντιστών, εντός της κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει γράψει το avgi.gr, διοικήτρια της 2470 Περιφέρειας των Ρόταρυ είναι η Μαρίζα Οικονόμου, η οποία είναι στέλεχος της ΝΔ (τομέας Τουρισμού) και όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό της, πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αεροπορίας, πρώην στέλεχος της Ολυμπιακής, και αναπληρώτρια διοικήτρια του Παίδων Π & Α Κυριακού την περίοδο 2013-2014.

Η εν λόγω διορίστηκε το 2019 με υπόδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως όλοι οι διοικητές νοσοκομείων, υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (1ης ΥΠΕ), που έχει στη δικαιοδοσία της και το Παίδων Πεντέλης. Δηλαδή η ίδια η επικεφαλής των Ροταριανών στην Ελλάδα είναι παράλληλα και υποδιοικήτρια στην 1η ΥΠΕ.

Η απόφαση έγκρισης της δωρεάς

Έγκριση δωρεάς
Έγκριση δωρεάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL