Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Παίδων Πεντέλης / Περίεργες συμπτώσεις - Τα σχέδια για την τύχη του και οι Ροταριανοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παίδων Πεντέλης / Περίεργες συμπτώσεις - Τα σχέδια για την τύχη του και οι Ροταριανοί

Το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Επιμονή να υποβαθμίσει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης δείχνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία μάλιστα έστειλε τα ΜΑΤ την Κυριακή ώστε να αποτρέψει τους εργαζόμενους από το να συνεχίσουν την 24ωρη εφημερία. Οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή έχουν βγει και καταγγείλει τα σχέδια του Θάνου Πλεύρη και της Μίνας Γκάγκα, καθώς είναι παράλογο να κλείνει νοσοκομείο για άρρωστα παιδιά, ειδικά εν μέσω πανδημίας.

Τα πράγματα ωστόσο φαίνεται ότι έχουν και μία άλλη διάσταση, ιδιαίτερα περίεργη, που φαίνεται να επιβεβαιώνει τους φόβους ότι απώτερος στόχος του Μέγαρου Μαξίμου είναι η αποκλειστική εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων.

Συγκεκριμένα, εδώ και μήνες έχει δημοσιοποιηθεί η πρόθεση των Ροταριανών - και συγκεκριμένα της 2470 περιφέρειας της Rotary που έκανε και σχετική εκδήλωση - να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση χώρου και διάθεση εξοπλισμού για τη φιλοξενία των παιδιών που βρίσκονται με εισαγγελική εντολή στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που εδώ και χρόνια φιλοξενούνται «προσωρινά» σε νοσοκομεία Παίδων, ενώ θα έπρεπε να έχουν άλλη τύχη. Οι νοσηλευτές και οι γιατροί τα φροντίζουν με αυταπάρνηση, αλλά χρειάζεται προφανώς άλλη λύση. Και αυτό γιατί η φροντίδα των κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών, δεν είναι μόνο θέμα «φύλαξης» και «αποθήκευσής» τους, αλλά θα πρέπει να ανατίθεται σε εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό φροντιστών, εντός της κοινότητας.

Διοικήτρια της 2470 Περιφέρειας των Ρόταρυ είναι η Μαρίζα Οικονόμου, η οποία είναι στέλεχος της ΝΔ (τομέας Τουρισμού) και όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό της, πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αεροπορίας, πρώην στέλεχος της Ολυμπιακής, και αναπληρώτρια διοικήτρια του Παίδων Π & Α Κυριακού την περίοδο 2013-2014.

Η εν λόγω διορίστηκε το 2019 με υπόδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως όλοι οι διοικητές νοσοκομείων, υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (1ης ΥΠΕ), που έχει στη δικαιοδοσία της και το Παίδων Πεντέλης. Δηλαδή η ίδια η επικεφαλής των Ροταριανών στην Ελλάδα είναι παράλληλα και υποδιοικήτρια στην 1η ΥΠΕ. Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό, η Μαρίζα Οικονόμου που προωθεί την χρήση του Παίδων Πεντέλης για την φιλοξενία παιδιών είναι και το άτομο που θα πάρει την υπηρεσιακή απόφαση να γίνει πράξη ο στόχος των Ροταριανών.

Όπως αναφέρθηκε, για το σκοπό αυτό οι Ροταριανοί έχουν κάνει εκδηλώσεις. Σε μια από αυτές τον περασμένο Σεπτέμβρη είχαν ομιλητή τον Βασίλη Κικίλια ως πρώην υπουργό Υγείας.

Μαρίζα Οικονόμου και Βασίλης Κικίλιας
(FACEBOOK.COM)

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο της 2470 περιφέρειας της Rotary, «στόχος της εκδήλωσης όπως ανέπτυξε η διοικητής, Μαρίζα Οικονόμου, ήταν η ανακαίνιση χώρου και διάθεση εξοπλισμού για τη φιλοξενία των παιδιών με εισαγγελική εντολή στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Κάποια παιδιά βιώνουν τραγικές συνθήκες στο οικογενειακό τους περιβάλλον - κακοποίηση, εγκατάλειψη - και απομακρύνονται από αυτό με εντολή του εισαγγελέα για να προστατευτούν. Φιλοξενούνται στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας  μέχρι την αναδοχή ή την φιλοξενία σε κάποια δομή. Έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο θέλουν να δημιουργήσουν οι Έλληνες ροταριανοί μέσα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο για να μπορέσουν και αυτά τα παιδιά, που είδαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής  πολύ νωρίς, να συνεχίσουν να ελπίζουν και να έχουν την προοπτική που αξίζει σε όλα τα παιδιά, με ασφάλεια, αγάπη και ανθρωπιά.

https://youtu.be/NAL1EYtBnyI

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας ήταν κεντρικός ομιλητής στην μεγάλη εκδήλωση της Ελληνικής Περιφέρειας 2470 του Rotary International. Ο τ. υπουργός Υγείας και νυν Τουρισμού όπως και η υφυπουργός για θέματα Ψυχικής Υγείας κα Ζωή Ράπτη, εξήραν την πρωτοβουλία των Ελλήνων ροταριανών στο σημαντικό αυτό έργο». 

Οι περίεργες συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ. Η Μαρίζα Οικονόμου και οι Ροταριανοί βράβευσαν το 2014 τον επικεφαλής της ΙΑΣΩ ΑΕ, Γεώργιο Σταματίου. Ο όμιλος ΙΑΣΩ θεωρείται ως ο ιδιωτικός φορέας που θα κερδίσει αφάνταστα από το κλείσιμο του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης που εξυπηρετεί όλη τη βόρεια Αττική, την Βοιωτία και την Εύβοια.

Μαρίζα Οικονόμου και Γιώργος Σταματίου
(FACEBOOK.COM)

Η κυβέρνηση από την πλευρά της επιχειρεί να καθησυχάσει λέγοντας ότι η υποβάθμιση του νοσοκομείου με πρόσχημα τους εμβολιασμούς των παιδιών, είναι κάτι το προσωρινό. «Είναι προσωρινό το μέτρο, θα ισχύσει έως έξι εβδομάδες, αυτό είναι το ταβάνι», υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής. Επειδή όμως οι συμπτώσεις είναι πολλές και περίεργες, το μέλλον για το Παίδων Πεντέλης με την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φαντάζει και τόσο ευοίωνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL