Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Δίκη Φιλιππίδη / Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της πρώτης μηνυτήριας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη Φιλιππίδη / Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της πρώτης μηνυτήριας

Φιλιππίδης
ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για τις 14 Απριλίου διέκοψε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, που κατηγορείται για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δυο απόπειρες του ίδιου αδικήματος καθώς  ολοκληρώθηκε η κατάθεση της πρώτης μάρτυρα κεκλεισμένων των θυρών. Η πρώτη καταγγέλλουσα επί δύο συνεδριάσεις περιέγραψε όσα έλαβαν χώρα το 2008, που είχε δεχθεί, σύμφωνα με τις καταγγελίες της, δύο σεξουαλικές επιθέσεις από τον κατηγορούμενο ηθοποιό.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Απριλίου, οπότε και η μάρτυρας που ξεκίνησε τις καταθέσεις των μαρτύρων θα δεχθεί ερωτήσεις από τους δικηγόρους της υπεράσπισης σχετικά με τις σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση που κατήγγειλε ότι υπέστη από τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με την μάρτυρα, ο Πέτρος Φιλιππίδης, της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», όπου είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους, εξαναγκάζοντας την σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού. Μάλιστα, η μάρτυρας έχει ισχυριστεί πως τρεις μήνες νωρίτερα από αυτό το περιστατικό είχε προηγηθεί και πάλι σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό σε γραφείο θεατρικής εταιρείας.

Σε δηλώσεις τους, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος βρισκόταν στο εδώλιο, επανέλαβαν τη θέση τους ότι δεν θα έπρεπε να αποδεχθεί το δικαστήριο το αίτημα για κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «είναι δυστύχημα που δεν παρευρίσκονται δημοσιογράφοι στο ακροατήριο για να καταγραφεί η σημερινή διαδικασία. Οι κατηγορίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη καταρρέουν». H Κική Μπαρκιτζίδου, που επίσης εκπροσωπεί τον γνωστό ηθοποιό, δήλωσε: «Θα ήθελα ως δικηγόρος και ως νομικός οι πόρτες να μην είναι κλειστές για να ακούσετε όσα ακούσαμε και εμείς. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου για διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών αφορά τις δύο από τις τρεις ηθοποιούς που καταγγέλλουν τον κατηγορούμενο για σεξουαλική βία, οι οποίες και είχαν υποβάλλει το σχετικό αίτημα. Η τρίτη από τα φερόμενα θύματα δήλωσε πως αν και γνωρίζει πως θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη η κατάθεση της δημόσια, εντούτοις επιθυμεί να καταθέσει παρουσία κοινού και δημοσιογράφων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL