Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Υποκρισία - Απέρριψε την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τον Σαϊντού και τους άλλους μαθητές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Υποκρισία - Απέρριψε την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τον Σαϊντού και τους άλλους μαθητές

Μητοστάκης Σαϊντού
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Όσο κράτησε το φωτογραφικό ενσταντανέ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σαϊντού Καμαρά στο Μαξίμου, τόσο κράτησε και το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την τύχη των μαθητών που βρίσκονται στην ίδια μοίρα με τον 18χρονο και θα απειληθούν μόλις ενηλικιωθούν με απέλαση από τη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αρκέστηκε να πει πως «το πλαίσιο είναι επαρκές και λειτουργεί», απορρίπτοντας έτσι την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Σαϊντού Καμαρά και τους άλλους μαθητές.

Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος υποστήριξε ότι ο Σαϊντού Καμαρά δεν βρίσκεται προ των πυλών της δικαίωσής του από την πρωτοβουλία και την προσπάθεια των συμμαθητών και των καθηγητών αλλά και από τις προσπάθειες της Πολιτείας.

Υποστήριξε, δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ πως ανεξάρτητα από την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα ότι η Πολιτεία θα κινούνταν προς αυτή την κατεύθυνση.

Να σημειωθεί ότι σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα κατέθεσαν τροπολογία για την επαναφορά των διατάξεων για ανθρωπιστικούς λόγους, που δίνουν δικαίωμα παραμονής στη χώρα για περιπτώσεις σαν τον μαθητή Σαϊντού Καμαρά, τις οποίες κατάργησε η κυβέρνηση της ΝΔ.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL