Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.9°C
4 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.9°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.1°C
5 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.5°C23.8°C
5 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
22.9°C23.9°C
4 BF 22%
Αθηνά Λινού / Ανησυχεί για την Όμικρον 2 – Κολλάνε και οι εμβολιασμένοι -Ζητάει επιπλέον μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αθηνά Λινού / Ανησυχεί για την Όμικρον 2 – Κολλάνε και οι εμβολιασμένοι -Ζητάει επιπλέον μέτρα

Η Αθηνά Λινού

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Αθηνά Λινού για παραλλαγή Όμικρον 2 που έχει αρχίσει να κυριαρχεί στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και είναι πολύ πιο μεταδοτική από την Όμικρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας επεσήμανε ότι οι επιστήμονες ακόμα δεν γνωρίζουν πόσο πιο επιθετική είναι από πλευράς σοβαρής νοσηρότητας και θνησιμότητας η Όμικρον 2 καθώς τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το νέο κύμα αύξησης των κρουσμάτων.

«Δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει» είπε χαρακτηριστικά η Αθηνά Λινού, υπογραμμίζοντας ότι επειδή κολλάνε και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει η Πολιτεία να ενεργοποιήσει και άλλα μέτρα προστασίας.

Όπως είπε δεν πρέπει να βγουν οι μάσκες ενώ θα πρέπει να μειωθεί η πληρότητα στους κλειστούς χώρους καθώς αν και μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι είναι ευάλωτοι απέναντι στην Όμικρον 2. Παράλληλα ζήτησε να επανέλθουν τα self test στο γενικό πληθυσμό και να γίνει νέα ενημερωτική καμπάνια για την ανάγκη αυτοελέγχου πριν από την έξοδο των πολιτών σε κλειστούς χώρους.

Η Αθηνά Λινού, επεσήμανε ότι η ύπαρξη πιστοποιητικού εμβολιασμού δεν βοηθάει πια στην πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού καθώς η παραλλαγή Όμικρον 2 λειτουργεί τελείως διαφορετικά και πλήττει και τους εμβολιασμένους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL