Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.2°C22.0°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.5°C18.6°C
2 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.8°C22.1°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.5°C20.2°C
2 BF 66%
Πιστοποιητικό εμβολιασμού / Άδειασμα και από Θεμιστοκλέους που θεωρεί πρόωρη συζήτηση για άρση προστίμων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πιστοποιητικό εμβολιασμού / Άδειασμα και από Θεμιστοκλέους που θεωρεί πρόωρη συζήτηση για άρση προστίμων

Θεμιστοκλέους
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η προβολή της «επιστροφής στην κανονικότητα» με πάνω από 50 νεκρούς την ημέρα (μ.ό. επταημέρου) και άλμα κρουσμάτων που έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε 2 εβδομάδες φτάνοντας τα 22.000 ημερησίως (μ.ό. επταημέρου) είναι το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς πλησιάζει η περίοδος που «θα κάνουμε Πάσχα». Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης «διαφημίζουν» ήδη κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Ωστόσο ήδη ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας τους έχει «αδειάσει» για την βιασύνη τους και το ίδιο φαίνεται να κάνει, με βάση τα όσα είπε στον ΣΚΑΪ, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε σαφές ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού σχεδιάζεται να καταργηθεί «κάποια στιγμή ... το πότε ακριβώς θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα την συγκεκριμένη στιγμή και μετά από εισήγηση των ειδικών» και σε ερώτηση αν αυτό θα γίνει «κοντά στο Πάσχα» αρνήθηκε να υιοθετήσει αυτή την εκτίμηση, αρκούμενος να επαναλάβει γενικά «το επόμενο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί».

Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν η αναβολή ισχύος του πιστοποιητικού σημαίνει και προσωρινή άρση του προστίμου σε ανεμβολίαστους άνω των 60, ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι «απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει. Συνεχίζουμε να έχουμε έστω και χαμηλό αριθμό νέων ραντεβού πρώτης δόσης ... είναι πρόωρο να λεχθεί τώρα κάτι τέτοιο». 

Προσδιόρισε εξάλλου για τον Απρίλιο πιθανές αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το αν, πότε και σε ποιους θα χορηγηθεί 4η δόση στον γενικό πληθυσμό (χορηγείται ήδη για τις ευπαθείς ομάδες).

Ο κ. Θεμιστοκλέους παραδέχθηκε ότι η έλευση του Novavax δεν οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης για εμβολιασμό, κάτι που όπως είπε «το αναμέναμε ... υπήρχαν και πριν εναλλακτικές των mRNA εμβολίων, το Astrageneca και το Johnson&Johnson».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL