Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
ΠΟΣΠΕΡΤ / Καταγγέλλει τις απειλές στον δημοσιογράφο Θωμά Σιδέρη για το ντοκιμαντέρ για το Τάγμα Αζόφ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΣΠΕΡΤ / Καταγγέλλει τις απειλές στον δημοσιογράφο Θωμά Σιδέρη για το ντοκιμαντέρ για το Τάγμα Αζόφ

ΑΖΟΦ

Τη συμπαράστασή τους στον δημοσιογράφο Θωμά Σιδέρη, που δέχθηκε σκληρή επίθεση και απειλές για το ντοκιμαντέρ του για το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ στην Ουκρανία, εκφράζουν η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. 

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΣΠΕΡΤ υπογραμμίζει ότι ο δημοσιογράφος στοχοποιήθηκε, απειλήθηκε και λοιδορήθηκε «διότι  όπως φαίνεται “δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις” και τόλμησε να παρουσιάσει ακόμα μια εξαιρετική δημοσιογραφική δουλειά, που αυτή τη φορά  αφορούσε  στο  περιβόητο νεοναζιστικό ουκρανικό τάγμα Αζόφ».

«Τι σημασία έχει για δαύτους αν ο Θωμάς ο Σίδερης έχει τιμήσει την ΕΡΤ και την ελληνική δημοσιογραφία με τόσες προσωπικές  διακρίσεις για το δημοσιογραφικό του έργο. Τι σημασία έχει για τα  μιντιακά (και όχι μόνο) «θυμιατά», αν ο κ. Σίδερης  ήταν  υποψήφιος για το βραβείο του  καλύτερου Ευρωπαίου δημοσιογράφου ( PRIX EUROPA 2018) ή αν  είχε τιμηθεί με το βραβείο Μπότση  την ίδια χρονιά. Αυτό που είχε και έχει σημασία  για  τους υβριστές του, είναι να λειτουργεί η δημοσιογραφία σαν πλυντήριο και ο  δημοσιογράφος σαν μοσχοσάπουνο» τονίζει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

«Οι τα φαιά φορούντες και περί (δημοσιογραφικής) ηθικής λαλούντες

Παραφράζοντας  τον Καβαφικό λόγο  θα λέγαμε πως  “οι τα φαιά φορούντες και περί (δημοσιογραφικής) ηθικής λαλούντες”  έβαλαν αυτή τη φορά  στον στόχο τους  το συνάδελφο δημοσιογράφο  Θωμά Σίδερη. 

Και πιθανόν  να είχαν  δίκιο εάν π.χ τον είχαν πιάσει  με τη «γίδα στην πλάτη», εάν  το όνομά του υπήρχε σε  κάποια από αυτές  τις  ύποπτες  λίστες  που τάραξαν κάμποσους «επώνυμους», ή αν είχε  την είδηση και την έκρυβε  κάτω από το μαξιλάρι του, όπως έκαναν  κάμποσοι  τάχα  «υπηρέτες της ενημέρωσης».

Τον στοχοποίησαν , τον απείλησαν  και τον λοιδόρησαν  διότι  όπως φαίνεται «δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» και τόλμησε να παρουσιάσει  ακόμα μια εξαιρετική  δημοσιογραφική   δουλειά,  που αυτή τη φορά  αφορούσε  στο  περιβόητο νεοναζιστικό ουκρανικό  τάγμα Αζόφ.

Τι σημασία  έχει για δαύτους  αν ο Θωμάς ο Σίδερης  έχει  τιμήσει  την ΕΡΤ και την ελληνική δημοσιογραφία  με τόσες  προσωπικές διακρίσεις  για το  δημοσιογραφικό του έργο. Τι σημασία έχει για  τα  μιντιακά (και όχι μόνο)  «θυμιατά», αν  ο  κ. Σίδερης  ήταν υποψήφιος για το βραβείο του  καλύτερου Ευρωπαίου δημοσιογράφου ( PRIX EUROPA 2018) ή αν  είχε τιμηθεί με το βραβείο Μπότση  την ίδια χρονιά. Αυτό που είχε και έχει σημασία  για  τους υβριστές  του, είναι να λειτουργεί η δημοσιογραφία  σαν  πλυντήριο και ο  δημοσιογράφος  σαν  μοσχοσάπουνο.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ   συμπαραστεκόμαστε   στον  συνάδελφό μας  δημοσιογράφο  Θωμά  Σίδερη  αλλά και σε κάθε  δημοσιογράφο  που  έχει στοχοποιηθεί  ή προκείται να γίνει στόχος  αρνούμενος   να υπηρετήσει το ψέμα , την παραπληροφόρηση , τον μισανθρωπισμό, την προπαγάνδα  το ρατσισμό και το σκοτάδι.

Μπορεί , όπως  σωστά λέγεται,  στον πόλεμο η αλήθεια  να είναι  το πρώτο θύμα, όμως εμείς  θα είμαστε πάντα  αλληλέγγυοι  σε εκείνους  που  αρνούνται να την θάψουν».

Όπως έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο ίδιος, ο Θωμάς Σιδέρης παρουσίασε στην εκπομπή του «Αφύλακτη διάβαση» ένα ντοκιμαντέρ για το ναζιστικό τάγμα Αζόφ και την πορεία του. «Εκτοτε έχω γίνει στόχος υβριστικών αναφορών και κυρίως απειλητικών μηνυμάτων. Η δική μου κόκκινη γραμμή είναι ο ναζισμός και τα δεινά του πολέμου» σημείωσε με αξιοπρέπεια και ψυχραιμία.

Σημειώνεται ότι ανακοινώσεις συμπαράστασης στον Θωμά Σιδέρη έχουν εκδώσει επίσης η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), της οποίας ο δημοσιογράφος είναι μέλος, καθώς και η  Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην ΕΡΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL