Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Απίστευτη καταγγελία / Η κυβέρνηση έκοψε τα φάρμακα και από ασφαλισμένους πολίτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απίστευτη καταγγελία / Η κυβέρνηση έκοψε τα φάρμακα και από ασφαλισμένους πολίτες

Μητσοτάκης - Χατζηδάκης
(EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Χωρίς φάρμακα έμειναν χιλιάδες πολίτες καθώς δεν έφτανε που η κυβέρνηση κατήργησε τη συνταγογράφηση από ιδιώτες γιατρούς σε ανασφάλιστους πολίτες, παράλληλα χιλιάδες πολίτες που είναι ασφαλισμένοι από λάθος του ΕΦΚΑ εμφανίζονται επίσης ανασφάλιστοι.

Χιλιάδες πολίτες καταγγέλλουν το μπάχαλο καθώς το σύστημα τους εμφανίζει ανασφάλιστους ενώ οι εισφορές τους είναι σε ρύθμιση ή και εξοφλημένες ωστόσο το σύστημα δεν τους αναγνωρίζει.

Την ίδια ώρα αρκετοί προσπαθούν να βγάλουν άκρη και επιχειρούν να επικοινωνήσουν με το 1555 – γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών του ΕΦΚΑ αλλά οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό.

Όπως καταγγέλλει ο Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου, ταυτόχρονα εκτός από τους πραγματικά ανασφάλιστους υπάρχουν χιλιάδες που φέρονται ψευδώς ως ανασφάλιστοι λόγω «λάθους», με συνέπεια να μην είναι δυνατόν να τους συνταγογραφηθούν φάρμακα και θεραπευτικές ή διαγνωστικές πράξεις.

«Από χθες απαγορεύθηκε σε όλους τους ιδιώτες αυτοαπασχολούμενους γιατρούς να συνταγογραφούν για ανασφάλιστους ασθενείς. Ταυτόχρονα εκτός από τους πραγματικά ανασφάλιστους υπάρχουν χιλιάδες που φέρονται ψευδώς ως ανασφάλιστοι λόγω «λάθους». «Ντροπή», σημειώνει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter, απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα έχουν φέρει στη Βουλή 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντάς την αδικαιολόγητη ταλαιπωρίας στην οποία υπόκεινται ασφαλισμένοι, που σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν με δυσκολία καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον οργανισμό κοινωνικής ασφάλισης, επιβαρύνονται και με επιπλέον κόστος αφού ως ανασφάλιστοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν 25% συμμετοχή για να πάρουν τα φάρμακά τους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καλέσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να μην εξαντλεί τη δημιουργικότητά της στο να εφευρίσκει δικαιολογίες και τρόπους για να προσλάβει όλα και περισσότερα golden boys στον ΕΦΚΑ αλλά να ασχολείται με το να επιλύσει πραγματικά προβλήματα των ασφαλισμένων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL