Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
ΙΝΚΑ / «Συλλογική αγωγή» για τους λογαριασμούς ρεύματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΙΝΚΑ / «Συλλογική αγωγή» για τους λογαριασμούς ρεύματος

ρεύμα λεφτά ενέργεια
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αντιμέτωπος με την οργή των καταναλωτών βρίσκεται ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Όπως καταγγέλλει η ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, «το ύψος των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας έχει πολλαπλασιαστεί, παρά την μη αύξηση της κατανάλωσης. Οι αυξήσεις προσδιορίζονται από 300% έως 500%».

Ωστόσο κατηγορούν τον Υπουργό Ενέργειας που υποστήριζε ότι «η αύξηση στον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα ξεπεράσει τα 2-3 ευρώ. Και προέβλεπε, ότι το κύμα ακρίβειας θα τελειώσει πριν τα Χριστούγεννα του 2021».

«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και οι οργανώσεις καταναλωτών που είναι μέλη του ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, αποφάσισαν ότι είναι η ώρα να απευθυνθούν στην κοινωνία των πολιτών και να καλέσουν σε κοινή δράση, ασκώντας το ύψιστο ένδικο βοήθημα που παρέχει ο Νόμος στις ενώσεις Καταναλωτών: Την συλλογική αγωγή» τονίζει η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

«Έχουν περάσει μόλις 6 μήνες από τότε που ο Υπουργός Ενέργειας ενημέρωνε τους καταναλωτές ότι η αύξηση στον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα ξεπεράσει τα 2-3 ευρώ. Και παρά τις προβλέψεις του Υπουργού Ανάπτυξης, ότι το κύμα ακρίβειας θα τελειώσει πριν τα Χριστούγεννα του 2021, βιώνουμε καθημερινά, μια εντελώς διαφορετική, μια εφιαλτική πραγματικότητα, δίχως να αναμένεται άμεση βελτίωση της κατάστασης.

Το ύψος των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας έχει πολλαπλασιαστεί, παρά την μη αύξηση της κατανάλωσης. Η επιβάρυνση ξεπερνά το 100% στους οικιακούς καταναλωτές, ενώ οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πλήττονται με ακόμα υψηλότερες επιβαρύνσεις, αντιμετωπίζοντας πια κίνδυνο πτώχευσης. Οι αυξήσεις προσδιορίζονται από 300% έως 500%.

Την ίδια ώρα, οι πάροχοι ενέργειας καταγράφουν υπερκέρδη και το αόρατο χέρι της αγοράς αποδεικνύεται ανίκανο να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Απεναντίας, το υψηλό κόστος ενέργειας, ωθεί προς τα πάνω τις τιμές σε όλα τα προϊόντα, με αποτέλεσμα, την πραγματική αδυναμία των καταναλωτών να ανταπεξέλθουν στο κόστος ζωής.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και οι οργανώσεις καταναλωτών που είναι μέλη του ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, αποφάσισαν ότι είναι η ώρα να απευθυνθούν στην κοινωνία των πολιτών και να καλέσουν σε κοινή δράση, ασκώντας το ύψιστο ένδικο βοήθημα που παρέχει ο Νόμος στις ενώσεις Καταναλωτών: Την συλλογική αγωγή.

Καλούμε σε συμμετοχή όλους τους καταναλωτές, ώστε να κερδίσουμε το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης και το δικαίωμα στο κοινωνικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (email: [email protected], τηλέφωνο 2103632443). κινητό 6945888409»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL