Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Δολοφονία Τοπαλούδη / Το ξέσπασμα της μητέρας της Ελένης μετά τη νέα διακοπή της δίκης στο Εφετείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία Τοπαλούδη / Το ξέσπασμα της μητέρας της Ελένης μετά τη νέα διακοπή της δίκης στο Εφετείο

Ελένη Τοπαλούδη μητέρα Κούλα
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Σε νέα διακοπή, για τις 15 Μαρτίου, οδηγήθηκε η δίκη για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, το Νοέμβριο του 2018 στην Ρόδο, που σόκαρε ολόκληρη τη χώρα. Αυτή τη φορά, λόγος της διακοπής ήταν η ασθένεια με κορωνοϊό μίας ενόρκου του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου αλλά και του συνηγόρου του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δεύτερη φορά που η διαδικασία ενώπιον του ΜΟΕ δεν προχώρησε προκάλεσε σφοδρότατη αντίδραση από τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία άρχισε να φωνάζει «ντροπή» προς την έδρα.

Νωρίτερα, η μητέρα της Ελένης είχε αντιδράσει έντονα βλέποντας τον ελληνικής καταγωγής κατηγορούμενο να κάθεται στο εδώλιο, που σε όλες τις αίθουσες των Μικτών Ορκωτών Εφετείων, βρίσκεται στο ύψος των δικαστών. «Δεν μπορώ να βλέπω τους δολοφόνους του παιδιού μου στο ίδιο ύψος με τους δικαστές. Εγώ, η μάνα της δολοφονημένης Ελένης» φώναζε.

Παρούσες και σήμερα στο δικαστήριο, προς συμπαράσταση της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη, ήταν η Άννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Ελένη Τοπαλούδη μητέρα Κούλα
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Η Ελένη Κρεμαστιώτη μόλις ανακοινώθηκε η νέα διακοπή της δίκης παρατήρησε ότι ο κατηγορούμενος την κοίταζε έντονα και προκλητικά στα μάτια. Τότε εκείνη του είπε: «Κατέβασε τώρα τα μάτια σου, δολοφόνε». Η εισαγγελέας τότε της απάντησε «τι θέλετε δηλαδή; Να τους φέρουμε εδώ με covid;». Και η κ. Κρεμαστιώτη διευκρίνισε προς την εισαγγελέα ότι η παρατήρηση έγινε στον κατηγορούμενο και όχι στην έδρα.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον αποτρόπαιο, μαρτυρικό θάνατο της φοιτήτριας ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου και μετά την κλήρωση των ενόρκων, είχε διακοπεί για σήμερα καθώς ο νεαρότερος σε ηλικία εκ των δύο κατηγορουμένων είχε ορίσει νέο δικηγόρο για την εκπροσώπησή του ο οποίος ζήτησε χρόνο για να μελετήσει την δικογραφία.

Ελένη Τοπαλούδη
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και επιπλέον ποινή 15ετούς κάθειρξης. Σύμφωνα με την δικογραφία, οι σχεδόν συνομήλικοι της Ελένης, την βίασαν με την απειλή μαχαιριού και χτυπώντας την, άγρια στο κεφάλι με μπουνιές και με ένα ηλεκτρικό σίδερο και εν συνεχεία την πέταξαν χτυπημένη σε βραχώδη παραλία στην περιοχή Λίνδος της Ρόδου ενώ ήταν ζωντανή και τους παρακαλούσε λίγο πριν να την πάνε σε Νοσοκομείο.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στους δύο δράστες του φριχτού εγκλήματος. Το ίδιο ζητούν και από το Εφετείο οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, να μην αλλάξει η ποινή που επιβλήθηκε για τον βάναυσο χαμό της κόρης τους.

Οι δικαστές μετά την εξέταση των περίπου δέκα μαρτύρων και την αξιολόγηση των θέσεων των κατηγορουμένων και όλου του υλικού της δικογραφίας, θα αποφανθούν τελικά αν οι δύο νεαροί θα επιστρέψουν στην φυλακή με την ίδια ή μειωμένη ποινή.

Η θέση των κατηγορουμένων, τόσο κατά την προδικασία όσο και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είναι πως έκαναν σεξ έχοντας την συναίνεση της Ελένης Τοπαλούδη και πως η κατάσταση παρεκτράπηκε όταν η φοιτήτρια εκθείασε τις ερωτικές επιδόσεις του ενός με αποτέλεσμα την ακαριαία έκρηξη του άλλου.

Την εκδοχή αυτή αρνήθηκαν και οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου που τους παρέπεμψαν όσο και τα επτά μέλη του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου που έκρινε πως συμμετείχαν εξίσου και οι δύο στον βιασμό και την δολοφονία της 21χρονης αλλά και σε όλες τις μετέπειτα ενέργειες που έκαναν για να καλύψουν τα ίχνη τους. «Ήταν σε απόλυτη σύμπραξη και σύμπνοια μεταξύ τους και δη τόσο κατά τον βιασμό όσο και κατά τη θανάτωση του θύματος» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL