Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΠΟΣΠΕΡΤ / Η διοίκηση της ΕΡΤ πλήττει σοβαρά την αντικειμενική ενημέρωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΣΠΕΡΤ / Η διοίκηση της ΕΡΤ πλήττει σοβαρά την αντικειμενική ενημέρωση

ΕΡΤ
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σε καταγγελίες για αλαλούμ και παλινωδίες της διοίκησης της ΕΡΤ στην κάλυψη του πολέμου της Ουκρανίας, που πλήττουν σοβαρά την αντικειμενική ενημέρωση, προχώρησε η ΠΟΣΠΕΡΤ, με σκληρή ανακοίνωσή της. 

«Με έκπληξη αντιληφθήκαμε ιδίοις όμμασι, τις παλινωδίες της Διοίκησης της ΕΡΤ, με την απαραίτητη ειδικά σε κρίσιμες περιόδους συνεχή ειδησεογραφική ενημέρωση που επιχειρησιακά ανήκει στην ΕΡΤ1, να γίνεται τραμπάλα πότε στην ΕΡΤ2, πότε στην ΕΡΤ3 και τελικά να καταλήγει χωρίς εξήγηση, χωρίς καμία ενημέρωση των εργαζομένων και του κοινού,  στην συχνότητα απ’ όπου εξέπεμπε η Deutsche Welle, με ελλιπή κάλυψη μετάδοσης στο 70% με 75% της ελληνικής επικράτειας και διαδικτυακά από την  ΕRTNews, στερώντας έτσι την δυνατότητα του ελληνικού λαού να χαίρει απρόσκοπτης ενημέρωσης από την δημόσια τηλεόραση» τονίζει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της.   

«Επίσης, η απουσία ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Ρωσία και οι φήμες που ήθελαν τον δημοσιογράφο να βρίσκεται κάπου στην Κυψέλη, αποτελούν τις προϋποθέσεις που συνθέτουν τα χαρακτηριστικά της ανυπαρξίας της  αντικειμενικότητας. Αλήθεια, τελικά υπάρχει ανταποκριτής στην Ρωσία, ή η αντικειμενικότητα ακόμα θυσιάζεται στον βωμό των υπερατλαντικών και ευρωενωσιακών πολιτικών σκοπιμοτήτων;» σημειώνει ακόμη.

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στη δημόσια τηλεόραση υπενθυμίζει παράλληλα ότι δεν έχει περάσει ούτε μήνας από τις καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ για το κλείσιμο του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων Κυμάτων Αυλίδας. «Και η είδηση από τον Βρετανικό  Guardian έρχεται δυστυχώς να μας δικαιώσει. Το  BBC, μπροστά στις καταιγιστικές εξελίξεις, επαναλειτουργεί εσπευσμένα τα Βραχέα Κύματα, σε έναν επιβεβλημένο από την κατάσταση επαναπροσδιορισμό του ρόλου και της σπουδαιότητάς τους. Αλήθεια τι θα μας απαντήσουν τώρα οι “φωστήρες” της Διοίκησης; Πραγματικά αγωνιούμε να δούμε πού τελικά θα κρυφτούν όσοι λαμβάνουν αυτές τις επικίνδυνες αποφάσεις» τονίζει.  

«Δεν γνωρίζουμε αν οι παλινωδίες και το αλαλούμ είναι σκόπιμες ενέργειες ή προϊόν ανικανότητας. Αν είναι κυβερνητικές εντολές, περαιτέρω προσπάθεια απαξίωσης της ΕΡΤ,  ή... “αριστεία” ενός σχεδιασμού χωρίς αρχή, μέση και τέλος» σημειώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ. «Γνωρίζουμε το αποτέλεσμα, το οποίο κατοχυρώνει όπως και να το εκλάβει κανείς, την κατάρρευση του συνταγματικού ρόλου που καλείται η ΕΡΤ να υπηρετήσει. Και γι’ αυτό οι μόνοι υπεύθυνοι είναι η Διοίκηση και ο κυβερνητικός θίασος του “επιτελικού κράτους”» υπογραμμίζει. 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL