Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Νίκη Κεραμέως / Ενέκρινε για τα σχολεία 14 προγράμματα της «Ελληνικής Αγωγής» του Γεωργιάδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκη Κεραμέως / Ενέκρινε για τα σχολεία 14 προγράμματα της «Ελληνικής Αγωγής» του Γεωργιάδη

KERAMEOS GEORGIADIS
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΠΕ) του υπουργείου Παιδείας ενέκρινε για τα σχολεία 14 προγράμματα της εταιρείας «Ελληνική Αγωγή» του Άδωνι Γεωργιάδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά, στα προγράμματα αυτά μεταξύ των άλλων «μητρική γλώσσα των σημερινών παιδιών θεωρείται η αρχαία ελληνική, εκθειάζεται η υπεροχή και το αναλλοίωτο του ελληνικού έθνους, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίζει ότι ο δίσκος της Φαιστού είναι γραμμένος στα Ελληνικά ή ότι κάθε τι έχει τις ρίζες του στο ένδοξο ελληνικό παρελθόν!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ανακοίνωση επισημαίνει ότι είναι πολύ σοβαρό πολιτικό και παιδαγωγικό ζήτημα για την εκπαίδευση η νομιμοποίηση μέσω του ΙΕΠ της προσέγγισης της αρχαίας γλώσσας και σκέψης από εκπαιδευτικά μορφώματα τύπου «Ελληνικής Αγωγής» ενώ υπογραμμίζει ότι «είναι σαφές και το οικονομικό όφελος από λεφτά του ΕΣΠΑ, αλλά και από τη διαφήμιση των προγραμμάτων».

Η ΕΛΜΕ Πειραιά επισημαίνει ακόμα ότι πέρα από το αντιεπιστημονικό, σκοταδιστικό και αναχρονιστικό περιεχόμενο αυτών των προγραμμάτων «είναι εξοργιστικό και σκανδαλώδες υπουργός της κυβέρνησης να προωθεί επιχείρησή του μέσω του Υπουργείου Παιδείας!».

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα έχουν μειωθεί οι ώρες διδασκαλία της Βιολογίας και της Χημείας στο Γυμνάσιο, καταργήθηκαν οι κοινωνικές επιστήμες, εξαφάνισαν την καλλιτεχνική παιδεία από το Λύκειο και στη θέση τους έβαλαν θεματικές βδομάδες και εργαστήρια δεξιοτήτων.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά ζητά να ανακληθεί η έγκριση των προγραμμάτων της Ελληνικής Αγωγής και να επανέλθουν στα σχολεία τα μαθήματα των κοινωνικών επιστημών και της καλλιτεχνικής παιδείας.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL