Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.3°C17.4°C
3 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
0 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
1 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Γυναικοντονία στα Ιωάννινα / 69χρονος σκότωσε τη σύζυγό του ύστερα από καβγά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοντονία στα Ιωάννινα / 69χρονος σκότωσε τη σύζυγό του ύστερα από καβγά

περιπολικό αστυνομία ΕΛΑΣ
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα γυναικοκτονία ήρθε στο φως, αυτή τη φορά στα Ιωάννινα. Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα 69χρονος, ο οποίος συνελήφθη αργά χθες το βράδυ για τη δολοφονία της 79χρονης συζύγου του.

Ο 69χρονος φέρεται ότι χτύπησε την 79χρονη γυναίκα του ύστερα από καυγά, με αποτέλεσμα να τη σκοτώσει.

Σύμφωνα με epiruspost.gr,  ο ίδιος δεν έχει ομολογήσει την πράξη του. Από τα στοιχεία ωστόσο που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία και τα πρώτα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής διερεύνησης προκύπτει ότι ο θάνατος οφείλεται στα χτυπήματα που είχε δεχθεί.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το θάνατο το βράδυ της Κυριακής από το ΕΚΑΒ που έφτασε στο διαμέρισμα μετά από κλήση που δέχθηκε. Άμεσα βρέθηκαν στο σημείο δυνάμεις της Ασφάλειας, του Εγκληματολογικού και ο ιατροδικαστής.

Σήμερα το πρωί επίσημα ανακοινώθηκε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Μερόπη Τζούφη: Να μην θρηνήσουμε άλλη γυναίκα

«Μια ακόμη γυναικοκτονία, η πιο ακραία μορφή έμφυλης και σεξιστικής βίας, συγκλονίζει τα Γιάννενα και τη χώρα. Μια ακόμη γυναίκα έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συζύγου της. 17 γυναίκες έπεσαν νεκρές μόνο το 2021 και η τραγική λίστα των γυναικοκτονιών συνεχίζει να μακραίνει» τονίζει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη

«Όμως, η βία κατά των γυναικών δεν είναι μόνο αριθμοί. Πίσω από τις στατιστικές κρύβονται ανθρώπινες ζωές, στα σώματα των οποίων ασκείται κάθε είδους βία, που στην ακραία της μορφή οδηγεί στο θάνατο. Πρέπει επιτέλους να προχωρήσουμε σε άμεσες παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας: ενίσχυση των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων Φιλοξενίας, πρόληψη από μικρή ηλικία με μαθήματα στα σχολεία για την ισότητα των φύλων, δημιουργία προγραμμάτων θεραπευτικής αντιμετώπισης για τους δράστες ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικών αδικημάτων» σημειώνει. 

«Είναι ώρα για δράση και ως κοινωνία έχουμε ήδη αργήσει. Η νομική καθιέρωση του όρου “γυναικοκτονία” από την Πολιτεία και την ελληνική νομοθεσία είναι απαραίτητη και οφείλει να είναι μόνον η αρχή. Δυστυχώς, η κυβέρνηση το αρνείται. Μάλιστα, η εξωκοινοβουλευτική υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα -αρμόδια για θέματα Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων- δήλωνε πως “δεν υπάρχει έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση”» παρατηρεί.

«Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των γυναικών και ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην έμφυλη βία, εκφράζουμε μηδενική ανοχή στο σεξισμό, στην πατριαρχία, στην παρενόχληση και στην κουλτούρα της βίας. Καμία λιγότερη - καμία δεν περισσεύει» υπογραμμίζει η Μερόπη Τζούφη.
 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL