Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Νίκη Κεραμέως / Γιατί ξεσήκωσε εναντίον της τους κατοίκους του Κολωνακίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκη Κεραμέως / Γιατί ξεσήκωσε εναντίον της τους κατοίκους του Κολωνακίου

ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Η Νίκη Κεραμέως και η εμμονή της δήθεν «αριστείας» με τη «μόδα» των Πειραματικών σχολείων έβγαλε στα κάγκελα τους κατοίκους του Κολωνακίου αφού και το 26ο γυμνάσιο και λύκειο της περιοχής αναμένεται να μετατραπεί σε Πειραματικό με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συμβατικό δημόσιο σχολείο σε ολόκληρη την περιοχή.

Η απόφαση χαρακτηρίζεται από γονείς και εκπαιδευτικούς ως παράλογη καθώς ήδη στην περιοχή του Κολωνακίου λειτουργούν δυο πειραματικά σχολεία και συγκεκριμένα το δημοτικό του Μαρασλείου και το πειραματικό γυμνάσιο και λύκειο της οδού Σκουφά.

Μάλιστα, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων κατηγορεί τη Νίκη Κεραμέως ότι καταργεί την ισότιμη πρόσβαση όλων στην δημόσια παιδεία. Η εμμονή για ακόμα ένα Πειραματικό σχολείο, στο οποίο οι μαθητές επιλέγονται είτε με κλήρωση είτε με κατατακτήριες εξετάσεις, θα οδηγήσει τους γονείς που δεν τους ενδιαφέρει να μπουν τα παιδιά τους στη διαδικασία της κλήρωσης ή του διαγωνίσματος, να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε σχολείο άλλης περιοχής και συγκεκριμένα είτε στο Παγκράτι, είτε στους Αμπελοκήπους είτε στα Εξάρχεια.

Χαρακτηριστική είναι η σκληρή ανακοίνωση που έβγαλε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 1ης δημοτικής κοινότητας του δήμου Αθηναίων, η οποία καλεί τη Νίκη Κεραμέως να αναθεωρήσει την απόφαση. Όπως αναφέρει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων:

-Να σκεφτεί εμάς αλλά κυρίως τα μικρότερα παιδιά αυτής της γειτονιάς – για κάποιους είναι τα αδέρφια μας – που θα πρέπει κάθε πρωί να «μεταναστεύουν» σε άλλες γειτονιές. Να σκεφτεί τους εργαζόμενους γονείς μας που θα πρέπει καθημερινά να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους σε μακρινές γειτονιές.

-Είμαστε αντίθετοι στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, είμαστε αντίθετοι στην μετατροπή του 26ου Γυμνάσιου της Αθήνας σε Πειραματικό Γυμνάσιο.

-Διεκδικούμε την κατάργηση κάθε θεσμού που δημιουργεί σχολεία πολλών ταχυτήτων και καταργεί την ισότιμη πρόσβαση όλων στην δημόσια παιδεία.

-Διεκδικούμε την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας για όλες και όλους, με γενναία αύξηση της χρηματοδότησης, για την ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας.

Να σημειωθεί ότι και ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε τη διαφωνία του με τη μετατροπή του 26ου Γυμνασίου σε Πειραματικό και κάλεσε το υπουργείο Παιδείας να συνεργαστεί με τον δήμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL