Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Δολοφονία 19χρονου / «Δεν είναι οπαδικές οι διαφορές – Είναι φασίστες»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία 19χρονου / «Δεν είναι οπαδικές οι διαφορές – Είναι φασίστες»

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 19ΧΡΟΝΟΥ
ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Σύνδεση της άγριας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη με τις επιθέσεις φασιστών που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης κάνει ο Θανάσης Κοκονάς, επισημαίνοντας πως το φαινόμενο όλο και πολλαπλασιάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εμφανίζονται κάτω από τον μανδύα μιας φανέλας και μιας ομάδας. Αλλά δεν είναι οπαδικές οι διαφορές. Είναι φασίστες. Δεν κρύβονται κιόλας. Βγάζουν στα social media ξεκάθαρα αυτό που πιστεύουν. Όταν ακούς συνθήματα όπως “μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφασίστα“, αυτό έχει ξεκάθαρη πολιτική προέλευση», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στο thesstoday.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ελένη Μαυροπούλου, μέλος Δ.Σ Δ’ ΕΛΜΕ εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, η οποία επεσήμανε ότι «τα παιδιά έχουν πάρα πολλά αδιέξοδα. Το σχολείο γίνεται μάλλον όλο και λιγότερο ελκυστικό. Ο φασισμός τους φαίνεται σαν κάτι αντισυστημικό».

Όπως επεσήμανε «Για να διοχετεύσουν όλη αυτή την οργή στοχοποιούν είτε τον πιο αδύναμο, κάποιον με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ενδεχομένως, διαφορετική φυλή, διαφορετική ομάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL