Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.9°C
1 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.2°C
2 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
28.8°C28.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.3°C
2 BF 88%
Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Αργία και η Τετάρτη - Άγνωστο αν θα απεγκλωβιστούν όλοι σήμερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Αργία και η Τετάρτη - Άγνωστο αν θα απεγκλωβιστούν όλοι σήμερα

lowres ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
screenshot Youtube

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, για τις εξελίξεις σε σχέση με την κακοκαιρία «Ελπίδα», τα όσα πέρασαν το προηγούμενο χιλιάδες πολίτες που εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, τα νοικοκυρια που παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Ξεχώρισαν η ανακοίνωση παράτασης του μέτρου της έκτακτης αργίας και την Τετάρτη, όσον αφορά την Αττική, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Αξιοσημείωτος είναι ο τρόπος με τον οποίο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης απέφυγε να δεσμευτεί ότι θα έχουν απεγκλωβιστεί όλοι οι οδηγοί και επιβαίνοντες σε οχήματα εντός της ημέρας. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε «κλείσιμο της ημέρας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εγκλωβισμών».

Σταδιακά από χτες απεγκλωβίστηκαν περίπου 3.500 άτομα από την Αττική Οδό, καθώς και περίπου 1.800 αυτοκίνητα, είπε ο κ. Στυλιανίδης. Πρακτικά, με αυτή την αναφορά ο υπουργός «κόβει» κατά 50% την εξαγγελία περί αποζημίωσης 2.000 ευρώ που φέρεται να ζήτησε ο πρωθυπουργός για κάθε όχημα. Και αυτό κατά μέσο όρο, αφού αν σε όχημα βρίσκονταν 4 ή 5 άτομα, η αποζημίωση θα είναι 500 ή και 400 ευρώ κατ' άτομο... Απομένουν να απεγκλωβιστούν ακόμη 1.200 οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Στυλιανίδης επίσης αναφέρθηκε στις εν εξελίξει προσπάθειες επιστροφής όσων είχαν διανυκτερεύσει στο αεροδρόμιο και άλλα σημεία κοντά στην Αττική Οδό, αλλά και τις αντίστοιχες απομάκρυνσης οχημάτων μέσω της ΛΕΑ, ώστε να επιταχυνθεί το έργο των εκχιονιστικών και των άλλων συνεργείων. Ευχαρίστησε παράλληλα το ΕΚΑΒ για την συμβολή στο ότι δεν υπήρξε τραυματισμός ή «κάτι χειρότερο», καθώς και άλλους φορείς όπως ο Ερυθρός Σταυρός και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Για το θέμα των διακοπών ηλεκτροδότησης παρέπεμψε σε αντίστοιχη ενημέρωση από τον αρμόδιο ομόλογό του κ. Σκρέκα, όπως αντίστοιχα στο υπουργείο Παδείας για το τι θα ισχύσει με την λειτουργία των σχολείων.

Εξάλλου, επανέλαβε τις βολές κατά της διαχειρίστριας εταιρείας της Αττικής Οδού, σημειώνοντας ότι δεν μπορούν να σταθούν επιχειρήματα υπεράσπισής της όταν η εικόνα ήταν τόσο κραυγαλέα διαφορετική στα τμήματα της Εθνικής Οδού της Αττικής, την ίδια ώρα.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις Στυλιανίδη - Οικονόμου:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL