Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
13.8°C19.7°C
3 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.5°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C18.3°C
4 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.3°C22.5°C
6 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
3 BF 45%
Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Θάφτηκε στα χιόνια το επιτελικό κράτος - Οργή για το φιάσκο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Θάφτηκε στα χιόνια το επιτελικό κράτος - Οργή για το φιάσκο

Χιόνια στην Αττική Οδό
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Μία πρωτοφανή κατάσταση βιώνει η Αττική από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας καθώς η κακοκαιρία για την οποία οι ειδικοί προετοίμαζαν εδώ και μέρες έπιασε απροετοίμαστη την κυβέρνηση, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

Βασικές οδικές αρτηρίες παραμένουν κλειστές εδώ και ωρές ενώ χιλιάδες οδηγοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι - χωρίς φαγητό και νερό - στα αυτοκίνητά τους, ενώ τη στιγμή που μαίνεται η σφοδρή κακοκαιρία «Ελπίδα». Στην Αττική Οδό κινητοποιήθηκε ο στρατός για τον απεγκλωβισμό οδηγών, σε μεγάλη επιχείρηση, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας και με συνδρομή του ΕΚΑΒ και εθελοντών. Ο απεγκλωβισμός γίνεται από έξι εξόδους της Αττικής Οδού: Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία.

Ωστόσο κυκλοφοριακό μπάχαλο υπάρχει από νωρίς και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων, όπου τα αυτοκίνητα ήταν για ώρες ακινητοποιημένα, ενώ ίδια είναι η εικόνα και στη Λεωφόρο Μαραθώνος.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση επικεντρώνεται στις εικόνες ντροπής στην Αττική Οδό, για τις οποίες έκανε παρέμβαση ο εισαγγελέας, ενώ επιρρίπτει αποκλειστικά την ευθύνη στην εταιρεία. «Κρατήσαμε τη χώρα λειτουργική,  Αττική Οδός φταίει» ήταν το βασικό επιχείρημα του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη.

Την ίδια ώρα ξεχειλίζει η οργή των πολιτών που βλέπουν να είναι εγκλωβισμένοι επί ώρες, με τις αρχές να αδιαφορούν. «Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα» κατήγγειλε οδηγός από την Αττική Οδό στην κάμερα του Mega.

Παράλληλα, από τις 10:30 το πρωί μέχρι και τουλάχιστον τις 15:30, οπότε και η μητέρα της έκανε καταγγελία στο Star, δηλαδή επί τουλάχιστον 5 ώρες, μια γυναίκα ήταν εγκλωβισμένη στην Αττική Οδό, έχοντας κρίση πανικού.

«Είναι εγκλωβισμένη από τις 10.30, δεν μπορεί να οδηγήσει, βρίσκεται σε πανικό. Έχουμε καλέσει 100 φορές την Αττική Οδό και δεν έχει πάει κάποιος να την βγάλει από την πρώτη έξοδο. Δεν ενδιαφέρεται κανείς. Είναι ανεύθυνοι. Δεν έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί μας. Είναι μόνη της. Αν πάθει κάτι θα κινηθώ διαφορετικά» ήταν η δραματική προειδοποίηση της μητέρας της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL