Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα / Πολιτικά κίνητρα πίσω από τη δίωξη Βαξεβάνη – Παπαδάκου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα / Πολιτικά κίνητρα πίσω από τη δίωξη Βαξεβάνη – Παπαδάκου

Ο Κώστας Βαξεβάνης και η Γιάννα Παπαδάκου

Σε μία παρέμβαση που συνιστά κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησαν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα με αφορμή τη δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου. Μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για παραληρηματικές κατηγορίες ενώ σημειώνουν ότι οι διώξεις φαίνεται να έχουν πολιτικά κίνητρα.

Ειδικότερα, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν «τις παραληρηματικές κατηγορίες που στοχεύουν αρκετούς δημοσιογράφους για τις ιστορίες τους σχετικά με τη διαφθορά στον φαρμακευτικό τομέα στις οποίες εμπλέκονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Η δίωξη που φαίνεται να έχει πολιτικά κίνητρα και προσπαθεί να φιμώσει τη δημοσιογραφία δημοσίου συμφέροντος πρέπει να τελειώσει».

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα τονίζουν ότι ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών για συνωμοσία για κατάχρηση εξουσίας και συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία μετά από έρευνα για το καλά τεκμηριωμένο και παγκοσμίως καλυμμένο σκάνδαλο Novartis. Αύριο καλείται να καταθέσει ενώπιον του Αρείου Πάγου».

«Όπως και ο Βαξεβάνης, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου πρόκειται να παρουσιαστεί στις 25 Ιανουαρίου ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου για παραγωγή "πλαστών σκανδάλων" με βάση την ίδια υπόθεση. Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα καταδικάζουν τη δικαστική παρενόχληση του ρεπόρτερ που έχει επανειλημμένα μηνυθεί για διερεύνηση μεγάλων οικονομικών σκανδάλων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL