Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Ανθρωποκτονία Νίκου Σαμπάνη / Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε από την αρχή ότι δεν είχε σκοτωθεί ο οδηγός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανθρωποκτονία Νίκου Σαμπάνη / Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε από την αρχή ότι δεν είχε σκοτωθεί ο οδηγός

Πέραμα
EUROKINISSI/ΣΑΓΙΑΣ ΤΑΚΗΣ

Σημαντική αποκάλυψη η οποία ανατρέπει την υπερασπιστική γραμμή της ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., αναφορικά με τον θάνατο του Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα από αστυνομικά πυρά στις 22 Οκτωβρίου ήρθε στη δημοσιότητα.

Σε βίντεο το οποίο είχε δημοσιεύσει η Εφημερίδα των Συντακτών και επεξεργάστηκε το omniatv.com ακούγονται καθαρά οι διάλογοι μεταξύ των αστυνομικών στο σημείο της δολοφονίας. Σε αυτό, ένας από τους αστυνομικούς ακούγεται να λέει ότι «ο ένας έφυγε» και στη συνέχεια να συμπληρώνει «ο οδηγός έφυγε».

Το εν λόγω στοιχείο διαψεύδει και την συμπληρωματική κατάθεση του οδηγού του λεωφορείου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι νεκρός ήταν ο οδηγός και επιβεβαιώνει την κατάθεση άλλου μάρτυρα που αναφέρει ότι μάρτυρες ανέφεραν ότι αυτός που διέφυγε ήταν ο οδηγός.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί επιμένουν ότι ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες τους ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, ενώ στην πραγματικότητα οδηγός ήταν ο 14χρονος που διέφυγε και παραδόθηκε λίγες ημέρες μετά. Ο 14χρονος κατά την περιγραφή του δήλωσε ότι «σταματήσαμε, σηκώσαμε ψηλά τα χέρια και μας πυροβόλησαν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης βρήκε τραγικό θάνατο από τις σφαίρες αστυνομικών, ενώ επέβαινε με δυο ακόμη άτομα του σε αυτοκίνητο που είχαν κλέψει. Οι αστυνομικοί εκτόξευσαν 36 σφαίρες κατά των τριών νεαρών Ρομά.

Σοβαρά ερωτήματα προέκυψαν και από την αποκάλυψη ότι το βασικό πειστήριο του εγκλήματος, το κλεμμένο όχημα, έχει γίνει παλιοσίδερα.

Όσον αφορά στους κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας, επτά αστυνομικούς, έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς περιοριστικό όρο. Ωστόσο, σάλο είχε προκαλέσει η στάση του Τάκη Θεοδωρικάκου σχετικά με την ωμή παρέμβασή του στη δικαιοσύνη. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε επισκεφθεί τους συλληφθέντες αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ και με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «πανηγύρισε» την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι.

Τέλος να σημειώσουμε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, οι γονείς του Νίκου Σαμπάνη, μαζί με τη σύντροφο και τα παιδιά τους, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους, Θανάση Καμπαγιάννη και Αλεξάνδρα Καραγιάννη, κατέθεσαν έγγραφη καταγγελία στον Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας, στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL