Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.3°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.1°C19.6°C
0 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C18.8°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C16.9°C
1 BF 76%
Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Μέτρα κατόπιν Πρωτοχρονιάς – Τα σενάρια που είναι στο τραπέζι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Μέτρα κατόπιν Πρωτοχρονιάς – Τα σενάρια που είναι στο τραπέζι

Πλέυρης Μητσοτάκης
EUROKNISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η κυβέρνηση αντί να πάρει τολμηρά μέτρα παρακολουθεί αμήχανη και καθυστερεί χαρακτηριστικά, ενώ η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού δείχνει να επελαύνει ανενόχλητη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Υγείας παρατήρησε σήμερα - αυτό που για μέρες τώρα προειδοποιούν οι επιστήμονες - δηλαδή πως η παραλλαγή Όμικρον έχει τη δυναμική να κυριαρχήσει στην Αττική το επόμενο 15νθήμερο.

Έτσι μέσα σε δύο εβδομάδες από το ότι δεν χρειάζονται μέτρα φτάσαμε στην από μέρα σε μέρα, από ώρα σε ώρα θα ανακοινωθούν μέτρα.

Το ΕΣΥ συνεχίζει να δεινοπαθεί και η Όμικρον παραφυλάει με την κυβέρνηση να παραπαίει και να μετράει αντιδράσεις για τα μέτρα που θα πάρει.

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών, η οποία αναμένεται να εισηγηθεί επιπλέον μέτρα και θα εκτιμηθεί εάν είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν νωρίτερα, δηλαδή πριν από τις 3 Ιανουαρίου. 

Αναφορικά πάντως με την συνεδρίαση της επιτροπής, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλέυρης μιλώντας στον Ant1,  είπε πως στο τραπέζι θα τεθούν περιορισμοί σχετικά με την διασκέδαση, τα γήπεδα και την τηλεργασία.

Όσον αφορά τη διασκέδαση επισήμανε πως αυτό που συζητείται κυρίως είναι ο περιορισμός στο ωράριο και οι πελάτες να είναι καθήμενοι, ενώ σχετικά με τα σχολεία τόνισε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, προσθέτοντας πως το θέμα θα επανεξεταστεί λίγο πριν αυτά ανοίξουν.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε πως πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο που παρακολουθείται εκτενώς, ενώ κάλεσε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι διασκέδασαν έξω τα Χριστούγεννα.

«Ένας βασικός στόχος είναι να μην μεταφερθεί η νοσηρότητα από τις μικρότερες ομάδες στις μεγαλύτερες, να προσέξουν τα παιδιά που έχουν βγει, να προσέξουν τις επαφές με τους γονείς και τους παππούδες τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL