Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.3°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.1°C19.6°C
0 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C18.8°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C16.9°C
1 BF 76%
Ματίνα Παγώνη / Τα σχολεία δεν πρέπει να κλείσουν - Η εστίαση μπορεί να λειτουργεί με μειωμένο ωράριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ματίνα Παγώνη / Τα σχολεία δεν πρέπει να κλείσουν - Η εστίαση μπορεί να λειτουργεί με μειωμένο ωράριο

Σχολείο Μαθητές
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Να επιμείνουμε στην πλήρη εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων και τη συνέχιση του εμβολιασμού ώστε η χώρα να κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία, σε λειτουργία την εστίαση και γενικά να αποφύγει ένα νέο lockdown προέτρεψε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Η κα Παγώνη αρχικά σχολίασε την σημαντική αύξηση ποσοστών εμβολιασμού στους ανηλίκους, τόσο στους εφήβους 12-17 ετών (μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου) όσο και στις ηλικίες 5-11 ετών (μαθητές Δημοτικού). «Πρέπει να πούμε "μπράβο" στους γονείς, γιατί έχουν προχωρήσει τα ραντεβού, δεν υπάρχουν εμβόλια και θα πρέπει να περιμένουν τις επόμενες ημέρες ... να εμβολιαστούν γρήγορα, για να είναι πρώτα τα παιδιά ασφαλή, μετά όλοι οι υπόλοιποι ... τα παιδιά θα εμβολιαστούν, τα σχολεία δεν πρέπει να κλείσουν, η ζωή πρέπει να προχωρήσει κανονικά, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους μας», όπως υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επανέλαβε επίσης ότι η πλήρης και συνεπής εφαρμογή των μέτρων είναι αρκετή για να μην υπάρξουν περαιτέρω κινήσεις προς ένα μίνι λοκντάουν αμέσως μετά τις γιορτές. «Δεν μπορεί να ακούει ο κόσμος ούτε για μέτρα ούτε για mini lockdown, ειλικρινά, βαρέθηκε ... ας εφαρμόσουμε τα μέτρα που έχουμε. Τα έχουμε εφαρμόσει; ... πριν 4 μήνες δεν σας είχα πει να μην βγάζετε τις μάσκες; Δεν χρειάζεται να σας τα λένε από την τηλεόραση οι επιτροπές ... οι μάσκες παρέχουν 70%-75% κάλυψη, μπορείς να βγεις έξω, να μιλήσεις με φίλους, να πιεις ένα καφέ ... τα ξεχάσαμε, είδα τις εικόνες στην Ερμού προχτές. Οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκα και ήταν ο ένας πάνω στον άλλον», όπως περιέγραψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το ό,τι κάνεις το εμβόλιο δεν σημαίνει ότι τελείωσαν όλα "πατώντας ένα κουμπί". Εμείς δεν έχουμε πει κάτι τέτοιο ... Οι ιοί είναι εδώ. Ειδικά αυτός ο ιός είναι με πολλές μεταλλάξεις, κάθε φορά έρχεται καινούργια, τώρα ήρθε η Όμικρον ... Γιατί να κλείσει η εστίαση; Μπορεί να μειωθούν τα ωράρια, θα πάει μέχρι τις 12 το βράδυ, είναι μια χαρά», όπως υποστήριξε η κα Παγώνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL