Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.4°C20.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C19.5°C
2 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.8°C21.0°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
3 BF 63%
Θεσσαλονίκη / Αντιεμβολιαστές έκαναν τους αστυνομικούς και η ΕΛΑΣ έλεγξε πρώτα τον καταγγέλλοντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Αντιεμβολιαστές έκαναν τους αστυνομικούς και η ΕΛΑΣ έλεγξε πρώτα τον καταγγέλλοντα

ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Φωτογραφία αρχείου από συγκέντρωση αντιεμβολιαστών - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Καταστάσεις που δείχνουν κωμικές αλλά υποκρύπτουν αρκετά προβληματικές συμπεριφορές από την «κανονική» αστυνομία όταν αντιμετωπίζει ακροδεξιούς που παριστάνουν τους σερίφηδες διαδραματίστηκαν στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη.

 

Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο ιδιοκτήτης Διαγνωστικού Κέντρου στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης Κ. Κουντουρίδης, το μεσημέρι της Πέμπτης εμφανίστηκαν εκεί τέσσερα άτομα, μία γυναίκα και τέσσερις άνδρες, χωρίς μάσκες, οι οποίοι φορούσαν ρούχα που προσομοιάζουν στην στολή των αστυνομικών της ΔΙΑΣ και ήταν γεμάτες με ελληνικές σημαίες και θυρεούς. Στην παραίνεση του προσωπικού να βγουν έξω και να φορέσουν μάσκες, αρνήθηκαν και άρχισαν να φωνάζουν «είμαστε αστυνομία, θέλουμε τα νομιμοποιητικά έγγραφα της εταιρείας, άδειες, τα δικά σας, των υπαλλήλων, των νοσηλευτών».

«Κάτι δεν μου κολλούσε σε όλη την περιβολή, ήταν λίγο πιο... Φεβρουαρίου η στολή τους», είπε ο κ. Κουντουρίδης, αλλά παρά την αποκριάτικη αμφίεση η ομάδα αυτών των ατόμων δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τον ίδιο και τους εργαζόμενους «προδότες της Ελλάδας». Μάλιστα, «επέδειξαν πλαστικοποιημένες κάρτες που έγραφαν «συνταγματική αστυνομία άρθρο 120».

«Τελικά βγήκαν έξω, εννοείται ότι δεν τους δείξαμε κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο ... καλέσαμε άμεσα την αστυνομία ... άρχισαν να διώχνουν πολίτες που ήθελαν να κάνουν rapid test ... ενοχλούσαν, έβαλαν μέχρι και χέρι μέσα στο κυτίο των μολυσματικών, γυμνό», όπως περιέγραψε ο ίδιος. Αλλά με την άφιξη του περιπολικού «ήταν "γατάκια", όλοι τους, τους έλεγαν "εμείς σας πήραμε τηλέφωνο"».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός που ανέφερε ο ίδιος για την στάση της ΕΛΑΣ. Παρά τις τρεις επικοινωνίες του διαγνωστικού κέντρου με την Αστυνομία, παρά τις εμφανώς ψεύτικες εμφανίσεις των ατόμων αυτών που παρίσταναν τους αστυνομικούς, όταν έφτασε το περιπολικό, έκανε πρώτα έλεγχο στον ιδιοκτήτη του διαγνωστικού κέντρου και όχι στους εισβολείς!

Τελικά, συνελήφθησαν καθώς συστήνονταν ως «αστυνομία» και μάλιστα «η αστυνομία η συνταγματική, συλλαμβάνουμε και κανονικούς αστυνομικούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL