Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Τρίτη δόση / Πώς να βρείτε συντομότερα ραντεβού για τον εμβολιασμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρίτη δόση / Πώς να βρείτε συντομότερα ραντεβού για τον εμβολιασμό

Εμβολιασμός ενάντια στον covid19
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Ένα μίνι «τσουνάμι» επισκεψιμότητας στην πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού τρίτης δόσης προκάλεσε η ανακοίνωση της Παρασκευής για μείωση του διαστήματος από την δεύτερη δόση στους τρεις μήνες από τους έξι που ίσχυε. Ο λόγος είναι ότι πολλοί πολίτες επιδιώκουν να «θωρακιστούν» πριν την έναρξη της εορταστικής περιόδου, ώστε οι ίδιοι και οι οικείοι τους να κινδυνεύουν λιγότερο από τον κορωνοϊό. Έτσι, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, το Σαββατοκύριακο μπήκαν στο σύστημα και έκλεισαν ραντεβού πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες, αλλά σε πολλές περιπτώσεις βρήκαν ραντεβού για τον... Ιανουάριο!

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού είναι ανοιχτή για όλους τους 18 ετών και άνω προκειμένου να προγραμματίσουν την τρίτη δόση του εμβολίου τους, σε διάστημα που μπορεί να είναι και μόλις τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού. «Ήδη 540.000 συμπολίτες μας το Σαββατοκύριακο έκλεισαν ραντεβού», όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, ενώ «έχουν ήδη εμβολιαστεί 1,7 εκατομμύρια συμπολίτες μας με την τρίτη δόση».

Απαντώντας σε ερώτηση για το φαινόμενο πολίτες που μπαίνουν στην πλατφόρμα να μην βρίσκουν σύντομα ραντεβού και να κλείνουν ακόμη και τον Ιανουάριο, ο ίδιος υποστήριξε ότι με τους τρέχοντες ρυθμούς «θα είναι πολύ μικρότερη η αναμονή. Ξαφνικά μπήκε μεγάλος αριθμός δικαιούχων στην πλατφόρμα».

«Υπάρχει προτεραιότητα στο σύστημα για τους άνω των 60 ετών που είναι να κάνουν την τρίτη δόση», διευκρίνισε ο κ. Γεωργαντάς. Ταυτόχρονα, «ανοίγουν συνεχώς νέες γραμμές (σ.τ.σ. εμβολιασμού) και ενισχύονται τα εμβολιαστικά κέντρα», όπως είπε, συστήνοντας «να μπαίνετε ανά περιόδους και να βλέπετε μήπως έχετε συντομότερη ημερομηνία» διαθέσιμη. «Σε δέκα ημέρες περίπου θα υπάρχει μία πολύ καλή και σύντομη ημερομηνία» διαθέσιμη, όπως εκτίμησε. Αυτή τη στιγμή «αυτοί που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχει περάσει ένα τρίμηνο από αυτόν είναι περίπου 6 εκατομμύρια. Το 80% και παραπάνω όσων έχουν εμβολιαστεί πλήρως είναι δικαιούχοι», όπως ανέφερε εξάλλου ο κ. Γεωργαντάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL