Live τώρα    
Οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ στην TV
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ στην TV

ΠΑΣΟΚ

Στη Χαριλάου Τρικούπη η πρόσοψη του ιστορικού κτηρίου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχει διαμορφωθεί κατάλληλα -οι εργασίες ολοκληρώθηκαν προ ημερών- όχι μόνο για να υποδεχθεί τον νέο πρόεδρο του κόμματος σε μία εβδομάδα από σήμερα. Η Χαριλάου Τρικούπη, το κτήριο, ντύθηκε με τα καλά του, ανακαινίστηκε και φρεσκαρίστηκε για να σηματοδοτήσει την «επόμενη μέρα» του κόμματος όπως θα την καταγράψουν τα τηλεοπτικά συνεργεία στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας για τον νέο αρχηγό. Το ντεκόρ της τηλεοπτικής εικόνας θα είναι πνιγμένο μέσα στο βαθύ πράσινο του ΠΑΣΟΚ απ’ τα παλιά.

Μετά από ένα ντιμπέιτ που δεν κατάφερε να ταράξει τα νερά, η εκλογική διαδικασία που ξεκίνησε σήμερα από το πρωί αποτυπώνεται από τα τηλεοπτικά συνεργεία από το πρωί, όμως το θέαμα των εκλογών, δηλαδή η μάχη του σταυρού, επιφυλάσσεται να ξεδιπλωθεί αργά το βράδυ, μάλλον για τους «μερακλήδες».

Το «παλιό ΠΑΣΟΚ» είναι βέβαιο ότι θα συγκινηθεί από το τηλεοπτικό σόου που επιφυλάσσουν τα κανάλια απόψε το βράδυ, όμως οι νεότεροι θα βοηθηθούν σημαντικά με έναν λογαριασμό στο Τwitter, όπου οι χιουμοριστικές ατάκες όχι μόνο διαμορφώνουν ένα κλίμα πιο ελαφρύ, αλλά συχνά αποτελούν αυθεντική κριτική σκέψη και κανονική πολιτική επιστήμη.

Τα κανάλια θα βρίσκονται επί ποδός από το πρωί, σε επαφή με τα εκλογικά κέντρα και με τα επιτελεία των υποψηφίων και με ζωντανές συνδέσεις θα αποτυπώνουν την πορεία της εκλογικής διαδικασίας. Στα προγραμματισμένα δελτία ειδήσεων, αλλά και με έκτακτα δελτία θα μεταφέρουν το κλίμα και την εξέλιξη της ψηφοφορίας.

Η μεγάλη παράσταση όμως θα γίνει το βράδυ, γύρω στις 11.30. Στην ΕΡΤ την παρουσίαση θα κάνει η Σταυρούλα Χριστοφιλέα, συντονίστρια του πάνελ που θα αποτελείται από πολιτικούς, επιστήμονες, εκλογικούς αναλυτές, δημοσιογράφους, οι οποίοι θα αποτιμήσουν τα αποτελέσματα της κάλπης και θα αναλύσουν την επόμενη ημέρα στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. αλλά και συνολικά στο πολιτικό σύστημα.

Η ροή των αποτελεσμάτων, οι συνδέσεις με τα επιτελεία των υποψηφίων και με τα εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό και των ιδιωτικών καναλιών. Ο ΣΚΑΪ κατεβαίνει στο τερέν με τη Σία Κοσιώνη και το Mega σε δύο εκδοχές: μία παραδοσιακή τηλεοπτική με τη Νίκη Λυμπεράκη και μία δεύτερη εναλλακτική, από την υβριδική πλατφόρμα του καναλιού ONE - ας πούμε το ERTFlix του Mega. Το πάνελ θα συντονίζουν ο Γιώργος Παπαχρήστος και η Τζίνα Μοσχολιού.

Δεν δίνει λογαριασμό η ΕΡΤ για συμβάσεις νέου προσωπικού

Απελευθερώνεται η ΕΡΤ από νομικές δεσμεύσεις και έχει εφεξής τη δυνατότητα να μοιράζει δουλειές στην ελεύθερη αγορά ή να προσλαμβάνει εργαζόμενους με συμβάσεις έργου. Χωρίς να δεσμεύεται από την υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών και σε καθεστώς αυξημένης αβεβαιότητας για την οικονομία λόγω της πανδημίας, η κυβέρνηση επιτρέπει στην ΕΡΤ να αυτονομείται απελευθερώνοντας το πλαίσιο μίσθωσης έργου και με αυτό τον τρόπο, εκτός των άλλων, να ενισχύει το outsourcing ανεξάρτητα από το αν το έργο μπορεί να καλυφθεί από προσωπικό της ΕΡΤ, αλλά και να εδραιώνει τις επισφαλείς σχέσεις εργασίας με εργολαβικούς εργαζόμενους.

Η πρόβλεψη εντάσσεται σε τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τις «Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος...», το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα και αποτελεί νόμο του κράτους.

Η τροπολογία προβλέπει ότι με απόφαση του Δ.Σ. η ΕΡΤ έχει τη δυνατότητα να προχωρεί σε ανάθεση έργου ή παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα για την εκπλήρωση των σκοπών της.  Όπως σημειώνεται μάλιστα, οι αναθέσεις και οι παροχές αυτές γίνονται με όρους χρηστής διαχείρισης, απόλυτης διαφάνειας και αξιοκρατίας!

Με τη ρύθμιση αυτή, όπως ρητά αναφέρεται, η ΕΡΤ εξαιρείται από τον Ν. 2527/1997, αρ. 6, σύμφωνα με τον οποίο για τη σύναψη μίσθωσης έργου από το Δημόσιο με φυσικά πρόσωπα απαιτείται «η προηγούμενη έκδοση κοινής απόφασης του υπουργού Εσωτερικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0