Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Νίκος Καπραβέλος / Η Όμικρον είναι υπερμεταδοτική –Με rapid στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Καπραβέλος / Η Όμικρον είναι υπερμεταδοτική –Με rapid στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ

«Η μετάλλαξη Όμικρον είναι υπερμεταδοτική. Η ανησυχία των επιστημόνων είναι αν καλύπτεται από τα εμβόλια, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε τώρα» είπε σε δραματικό τόνο ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Νίκος Καπραβέλος μίλησε για επιτακτική ανάγκη στο να ληφθούν πρόσθετα για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, μάλιστα κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του νέου στελέχους είπε ότι «το Ισραήλ που έχει τα μέσα και τα εργαστήριά να ελέγξει καλύτερα την κατάσταση, έκλεισε τα σύνορά του, που σημαίνει ότι η μετάλλαξη αυτή είναι σίγουρα πιο μεταδοτική».

«Η Δέλτα ήρθε και μας κατάστρεψε παρόλο που έχουμε τα εμβόλια» δεν πρέπει να συμβεί το ίδιο με την Όμικρον.

Να εφαρμοστεί τώρα το πλάνο αυστηροποίησης των μέτρων τόνισε ο ίδιος «μετά θα είναι αργά» υπογράμμισε με νόημα ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

«Οι Γερμανοί λένε αν δεν έχεις rapid test δεν μπαίνεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και λέω να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα τώρα» είπε.

Για να μη φτάσουμε σε «μαύρα Χριστούγεννα είναι κάποιες παρεμβάσεις που έγιναν και στην Ευρώπη και πρέπει να γίνουν κι εδώ» συμπλήρωσε ο Νίκος Καπραβέλος.

«Να κλείσουν τα σχολεία για μια εβδομάδα, κάτι σαν χειμερινές διακοπές και να αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο για το πότε θα κλείνει ένα τμήμα όταν έχει κρούσματα κορωνοϊού, να μην είναι το 50%», ανέφερε ενώ χαρακτήρισε γελοίο το να κλειστούμε μέσα, ενώ έχουμε διαθέσιμο εμβόλιο.

Όπως είπε, «96 νεκροί την ημέρα είναι κάτι που δεν χωνεύεται» και για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον που έρχεται είναι ανάγκη να ληφθούν αυτά τα μέτρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL