Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.3°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C14.6°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C19.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.6°C15.7°C
2 BF 69%
Κερατσίνι – Θάνατος 8χρονης / Βρήκε αργό και βασανιστικό θάνατο - Σοβαρά ερωτήματα για τις ευθύνες του εργοστασίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κερατσίνι – Θάνατος 8χρονης / Βρήκε αργό και βασανιστικό θάνατο - Σοβαρά ερωτήματα για τις ευθύνες του εργοστασίου

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 8ΧΡΟΝΗ

Σοβαρά ερωτήματα για τις ευθύνες του εργοστασίου προκύπτουν από τα συγκλονιστικά στοιχεία που αποκαλύπτονται για τον φριχτό θάνατο της μικρής Όλγας

Η 8χρονη που βρήκε τραγικό θάνατο το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου όταν εγκλωβίστηκε στη βαριά συρόμενη πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι, έμεινε αβοήθητη επί εβδομήντα λεπτά και ακόμα και όταν το σώμα της έπεσε άψυχο στο έδαφος την άφησαν να κείτεται στο τσιμέντο.

Τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως αποκαλύπτουν μια δυσώδη υπόθεση με τους υπευθύνους του εργοστασίου να πρέπει να δώσουν απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα.

Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο κοριτσάκι, κατέδειξε πως είχε αργό και βασανιστικό θάνατο ο οποίος προκλήθηκε από ασφυξία όταν την πίεσε η μεταλλική πόρτα.

Από το χτύπημα στο θώρακα είχε εσωτερική αιμορραγία ενώ πληροφορίες αναφέρουν που συνεθλίβη και η σπονδυλική της στήλη. 

Το δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης 17 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στις 17:31. Βίντεο ντοκουμέντο που βγήκε στη δημοσιότητα, καταγράφει λεπτό προς λεπτό το τι πραγματικά συνέβη και είναι εξοργιστικό.

-Στις 17:50, υπάλληλος περνάει μπροστά από την πόρτα όπου βρίσκεται η εγκλωβισμένη 8χρονη. 

-Στις 17:52, ο υπάλληλος ξαναπερνάει από το σημείο και φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι το κοριτσάκι είναι σφηνωμένο ανάμεσα στη μεταλλική πόρτα και το τοιχίο και φαίνεται να παίρνει κάποιον τηλέφωνο από το κινητό του.

-Στις 17:54 περνάει δεύτερο άτομο και ένα λεπτό αργότερα κάποιος ανοίγει τη συρόμενη πόρτα απεγκλωβίζοντας το σώμα του παιδιού. Η μικρή Όλγα πέφτει στο έδαφος χωρίς να έχει τις αισθήσεις της.

-Από τις 18:05 μέχρι και τις 18:11 άτομα εντός του εργοστασίου περνούν δίπλα από το σώμα του πεσμένου κοριτσιού χωρίς να κάνουν τίποτα.
Και το αποκορύφωμα είναι όταν περίπου είκοσι λεπτά μετά και ενώ η 8χρονη Όλγα βρίσκεται πεσμένη, αναίσθητη στο τσιμέντο, ξανακλείνουν τη βαριά μεταλλική πόρτα και το κοριτσάκι σφηνώνει και πάλι.

Όπως καταγράφεται στο βίντεο:

-Στις 18:30 ένα φορτηγό μπαίνει στο εργοστάσιο από την ανοικτή πόρτα και ο οδηγός κλείνει ξανά τη μεταλλική πόρτα και εγκλωβίζει και πάλι το 8χρονο κοριτσάκι.

- Στις 18:40 έφθασαν στο σημείο αστυνομικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το κοριτσάκι ήταν νεκρό. 
Και τελικά, το άψυχο κορμί της 8χρονης απεγλωβίστηκε μετά από 2,5 ώρες.

Η οικογένεια της μικρής Όλγας, που είναι Ρομά, μέσω του δικηγόρου της Γιάννη Μπαρκαγιάννη, καταγγέλλει ότι από τα στοιχεία που έχουν προκύψει, οι υπεύθυνοι του εργοστασίου δεν κάλεσαν την πυροσβεστική αλλά ούτε και την αστυνομία αφού περιπολικό βρέθηκε τυχαία στο σημείο της τραγωδίας καθώς έκανε περιπολίες στην περιοχή.

Ο δικηγόρος της οικογένειας θα ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί οι υπάλληλοι του εργοστασίου που ήταν παρόντες στον τραγικό θάνατο της 8χρονης με ποιον συνομίλησαν και από ποιον πήραν εντολές για το πώς θα χειριστούν το τραγικό δυστύχημα, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να μείνει επί ώρες αβοήθητο και να βρει όπως αναφέρει η ιατροδικαστική έρευνα, αργό και βασανιστικό θάνατο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL