Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Νίκος Καπραβέλος / «Οδηγούμαστε σε τραγωδία» - Φόβος για τριψήφιο αριθμό θανάτων καθημερινά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Καπραβέλος / «Οδηγούμαστε σε τραγωδία» - Φόβος για τριψήφιο αριθμό θανάτων καθημερινά

ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ

Με δραματικό τρόπο περιέγραψε για άλλη μια φορά την κατάσταση με την πανδημία στη χώρα μας ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη Νίκος Καπραβέλος. «Φλερτάρουμε με πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων και με τριψήφιους αριθμούς θανάτων σε καθημερινή βάση» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Όπως είπε, είναι λάθος να θεωρείται ότι η πανδημία είναι των ανεμβολίαστων, ότι δηλαδή «οι εμβολιασμένοι είναι άτρωτοι και ότι επανήλθαμε στην κανονικότητα». «Στις 50 εισαγωγές που έχουμε σε κάθε εφημερία στο νοσοκομείο μας, οι 10-11 είναι πλήρως εμβολιασμένοι» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο «ο εμβολιασμός έφερε χαλάρωση κι αυτό φέρνει νέα κρούσματα».

«Οδηγούμαστε σε μία τραγωδία» υπογράμμισε ο Νίκος Καπραβέλος. «Δεν προλαβαίνουμε να αυξήσουμε τείχος ανοσίας. Ποτέ μη λες ποτέ, μπροστά μας είναι πιο περιοριστικά μέτρα», πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο παθολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αναστάσιος Σπαντιδέας, που σημείωσε ότι με τον εμβολιασμό έχουν χαλαρώσει πολύ τα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των  μέτρων αποστασιοποίησης, με αποτέλεσμα ο κορωνοϊός να μην εξαφανίζεται από την κοινότητα.

Ο Αν. Σπαντιδέας υπογράμμισε ότι τα μέτρα πρέπει να επανεξετάζονται κάθε εβδομάδα. Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε εξαιτίας της αύξησης κρουσμάτων και θανάτων σε μέτρα όπως της Αυστρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL