Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.7°C19.8°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.0°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C18.2°C
1 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.2°C16.9°C
2 BF 82%
Νοσοκομεία / Εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι 20 ασθενείς μόνο στο «Παπαγεωργίου»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νοσοκομεία / Εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι 20 ασθενείς μόνο στο «Παπαγεωργίου»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Δραματικές είναι οι περιγραφές για την κατάσταση στα νοσοκομεία που λόγω έλλειψης προσωπικού και χρηματοδότησης δεν μπορούν να προσφέρουν επαρκή νοσηλεία στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και διασωληνώνουν ασθενείς σε άλλους χώρους.

Τραγική ήταν η εφημερία που ολοκληρώθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, όπως περιέγραψε ρεπορτάζ του Open, καθώς το απόγευμα υπήρχαν 20 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός εντατικής, λόγω έλλειψης κλινών στις ΜΕΘ, που έχουν δυναμικό 25 ασθενών. Όπως αναφέρθηκε οι εισαγωγές ήταν συνολικά 15, άρα η εφημερία είχε ξεκινήσει ήδη με 5 ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Στο «Παπανικολάου», αντίστοιχα, σοκάρουν τα στοιχεία για τους θανάτους από covid-19, καθώς το διάστημα 1-16 Νοεμβρίου έχασαν τη ζωή τους 52 ασθενείς, εκ των οποίων μόνο 5 ήταν εμβολιασμένοι. Τέσσερις ήταν υπερήλικες που είχαν κάνει το εμβόλιο τον Φεβρουάριο.

Η πίεση αυξάνεται και στα νοσοκομεία της νότιας Ελλάδας, όπως περιέγραψε στο ίδιο κανάλι η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αχαΐας Άννα Μαστοράκου. «Ο νομός Αχαΐας είναι στο "βαθύ κόκκινο" και από επιδημιολογικό φορτίο και από πίεση στο σύστημα Υγείας ... Έχουμε πληρότητα στις ΜΕΘ. Στο νοσοκομείο του Ρίου ανοίγουν άλλες 6 κλίνες που θα γεμίσουν πολύ σύντομα από περιστατικά covid-19 που περιμένουν να διασωληνωθούν ... Έχουμε πάρα πολλούς θανάτους νέων ανθρώπων από την covid-19, έναν δικηγόρο που πέθανε χτες από το Αγρίνιο, μία γυναίκα 52 χρονών που έμεινε σπίτι παρά τη σύσταση γιατρού να πάει στο νοσοκομείο και πέθανε».

Την ανάγκη να αυξηθεί άμεσα ο αριθμός των πολιτών που εμβολιάζονται, είτε για τον βασικό εμβολιασμό είτε για την «αναμνηστική» δόση, υπογράμμισε εξάλλου στο Mega η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

«Το είχαμε πει από την αρχή ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πάρα πολύ επιθετική και μεταδοτική, δεν συγκρίνεται με τις άλλες ... γι' αυτό τώρα έχουμε τόσο πολλά κρούσματα παρά τους εμβολιασμούς και τόσο πολλούς θανάτους και διασωληνωμένους στις ΜΕΘ ... Τονίζαμε εδώ και μήνες ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, ουτωσώστε και οι εμβολιασμένοι που σε ένα ποσοστό 10% μπορεί να νοσήσουν, να την περάσουν με πολύ πιο ελαφρά συμπτώματα. Ειδικά αν δεν έχουν και υποκείμενα νοσήματα, τα συμπτώματα είναι απλά, μπορούν να παραμένουν σπίτι τους χωρίς πρόβλημα ... Ο κόσμος να καταλάβει ότι όταν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, μετά από διάστημα έξι μηνών η άμυνά του μειώνεται πάρα πολύ ... θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνει τρίτη δόση. Ειδικά μάλιστα όπως έδειξε τελευταία μελέτη στις 27 Οκτωβρίου, όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν τρίτη δόση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL