Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Ολλανδή δημοσιογράφος / Δέχτηκε επίθεση με πέτρα – Εγκαταλείπει την Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολλανδή δημοσιογράφος / Δέχτηκε επίθεση με πέτρα – Εγκαταλείπει την Ελλάδα

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ
(INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ)

Θύμα επίθεσης έπεσε η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, καθώς τραμπούκος της πέταξε πέτρα και της επιτέθηκε φραστικά, λίγο μετά το επεισόδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον διασυρμό της από τα φιλοκυβερνητικά μέσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως η ίδια αποκάλυψε σε συνέντευξή της στην ολλανδική ιστοσελίδα destentor.nl δέχθηκε επίθεση με πέτρα και τόσο το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών, όσο και η ολλανδική πρεσβεία αλλά και η ολλανδική Ένωση Δημοσιογράφων της ζήτησαν να εγκαταλείψει τη χώρα.

Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ περιέγραψε πως δέχθηκε επίθεση με πέτρα από κάποιον που την αποκάλεσε ως «Τουρκάλα πόρνη» και «κατάσκοπο των Τούρκων», λέγοντάς  της παράλληλα να φύγει να πάει στο Ερντογάν.

«Με συμβούλευσαν να εγκαταλείψω την Ελλάδα», είπε η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ και αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε. «Επέστρεφα σπίτι μου από ένα μαγαζί σε ένα σκοτεινό δρόμο όταν ένας άνδρας μου πέταξε μία πέταξε μία πέτρα στο κεφάλι. Με αποκάλεσε Τουρκάλα πόρνη και κατάσκοπο των Τούρκων και μου είπε να πάω στον Ερντογάν. Η πέτρα χτύπησε το μέτωπό μου. Μετά έτρεξα πολύ γρήγορα να πάω στο σπίτι μου. Αυτό ήταν ένα σοκ. Υπάρχει ακόμη ένα διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών», είπε χαρακτηριστικά.

Η Μπέουχελ άφησε αιχμές για την ελληνική αστυνομία αλλά και για τους συναδέλφους της στην Ελλάδα, καθώς όπως είπε, δεν προστατεύεται από τις ελληνικές αρχές, αλλά ούτε λαμβάνει υποστήριξη από δημοσιογραφικούς οργανισμούς όπως το ολλανδικό NVJ. «Δεν μπορώ να περπατήσω μόνη μου, δεν μπορώ να φορέσω το κόκκινο καπέλο μου», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στη συνέντευξή που παραχώρησε αναφέρθηκε και στους σημερινούς εορτασμούς για τη 17 Νοέμβρη λέγοντας μάλιστα πως «Το κόκκινο καπέλο μου έγινε σύμβολο. Σήμερα στην πορεία για τη 17 Νοέμβρη κάποιοι θα φορέσουν κόκκινο καπέλο».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL