Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Αλκιβιάδης Βατόπουλος / Αδειάζει Κεραμέως – Αυτό το κύμα της επιδημίας χτυπά κυρίως τους μαθητές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλκιβιάδης Βατόπουλος / Αδειάζει Κεραμέως – Αυτό το κύμα της επιδημίας χτυπά κυρίως τους μαθητές

ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Τι κι αν η Νίκη Κεραμέως πανηγυρίζει μέσω αναρτήσεών της, τι κι αν η κυβέρνηση εμφανίζεται σίγουρη ότι από το 4ο σφοδρό κύμα της πανδημίας δεν απειλούνται οι μαθητές εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στα σχολεία, η πραγματικότητα τη διαψεύδει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η υπουργός Παιδείας με ανάρτησή της την Τρίτη εμφανίστηκε να αυτοθαυμάζεται γράφοντας χαρακτηριστικά: «Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων. Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%».

Λίγες ώρες μετά ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ την άδειαζε επισημαίνοντας ότι αυτή η επιδημία κορωνοϊού χτυπάει, κυρίως, τους μαθητές.

«Η επιδημία είναι κυρίως στις ηλικίες τις σχολικές. Εκεί έχουμε περισσότερα κρούσματα», είπε το μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού επισημαίνοντας ότι εάν συνεχιστεί η ανεξέλεγκτη κατάσταση θα χρειαστεί να ληφθούν περιοριστικά μέτρα για όλους, ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL