Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Νίκος Καπραβέλος / Έναρξη εφημερίας χωρίς ούτε ένα κρεβάτι – Πρόβλημα η εξαίρεση των εκκλησιών από τα μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Καπραβέλος / Έναρξη εφημερίας χωρίς ούτε ένα κρεβάτι – Πρόβλημα η εξαίρεση των εκκλησιών από τα μέτρα

ΜΕΘ
Eurokinissi

Πρέπει να πάρουμε πιο θαρραλέα μέτρα επεσήμανε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τη διστακτικότητα και αναποτελεσματικότητα που επιδεικνύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Νίκος Καπραβέλος, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο έμειναν εκτός μέτρων οι εκκλησίες, τη στιγμή, μάλιστα, που οι πιστοί  που πηγαίνουν στους ναούς είναι στην πλειοψηφία τους μεγάλης ηλικίας και πρέπει να προφυλαχθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, με δραματικό τρόπο περιέγραψε την εφημερία που ξεκινάει σήμερα, αφού δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι διαθέσιμο. 

Όπως επεσήμανε όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι καλυμμένες από ανεμβολίαστους. «Μας ανησυχούν οι προσελεύσεις. Σήμερα περιμένουμε 90-100 άτομα να προσέλθουν και θα χρειαστούν οι 45-50 εισαγωγή για νοσηλεία».

Μόλις, σήμερα, εξάλλου, αναμένουν να φτάσουν από την Αθήνα τέσσερις γιατροί-εντατικολόγοι προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι 9 κλίνες ΜΕΘ που μέχρι τώρα είναι εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Παράλληλα έκανε έκκληση να ολοκληρωθεί η προκήρυξη που είναι ακόμα ανοιχτή για την πρόσληψη 17 γιατρών, προκήρυξη για την οποία δεν έχουν βγει ακόμα αποτελέσματα. 

Ο Νίκος Καπραβέλος για μια ακόμα φορά επεσήμανε ότι ο κορωνοϊός είναι σε φάση έξαρσης  με τραγικές συνέπειες για τα νοσοκομεία. «Το είχαμε δει και είχαμε προειδοποιήσει από το καλοκαίρι και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με τα κρούσματα τώρα τον Νοέμβριο».

Και ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου κατέληξε λέγοντας: «Το lockdown είναι μπροστά μας. Ή θα εμβολιαστούμε όλοι ή θα κλειστούμε στα σπίτια μας για να μην πεθάνουμε».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL