Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.4°C19.0°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.5°C16.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
22.5°C22.8°C
1 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 82%
Νέα μέτρα / Οι ακραίες αντιφάσεις και οι εκτός τόπου και χρόνου εξαγγελίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα μέτρα / Οι ακραίες αντιφάσεις και οι εκτός τόπου και χρόνου εξαγγελίες

Θεοκλής Ζαούτης και Θάνος Πλεύρης
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Μέτρα ασπιρίνες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι εξαγγελίες του Θάνου Πλεύρη μπροστά στην «τρομακτική» αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού και στο δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό ρεκόρ. Τα μέτρα, όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί, αφορούν τους ανεμβολίαστους τους οποίους η κυβέρνηση βγάζει στη «σέντρα».

Έτσι, αντί να πείσουν στοχευμένα τους πολίτες που διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις από τις κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες για την ανάγκη εμβολιασμού όλων, επεκτείνουν τα υποχρεωτικά μοριακά ή rapid τεστ στους ανεμβολίαστους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην οικονομική εξαθλίωση. Συγκεκριμένα, από το ερχόμενο Σάββατο:

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα είναι υποχρεωμένοι με δυο τεστ εβδομαδιαίως.
  • H πρόσβαση των ανεμβολίαστων στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, σε όλους τους μικτούς χώρους διασκέδασης, σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες, όπως είναι τα κομμωτήρια και κάθε άλλη δράση, θα γίνεται υποχρεωτικά με PCR ή rapid test.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, ο Θάνος Πλεύρης αποφάσισε να εξαιρέσει τις εκκλησίες, χαρακτηρίζοντάς τις «αναγκαίες δραστηριότητες». Δε θα υπάρχει επίσης υποχρέωση για τεστ σε όσους προσέρχονται σε καταστήματα τροφίμων και σε φαρμακεία.

Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση πέταξε το «μπαλάκι» στους καταστηματάρχες, τους οποίους υποχρεώνει να κάνουν τους ελέγχους. Ήδη έχουν έρθει οι πρώτες αντιδράσεις, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη, να μιλά για «ασύμμετρο βάρος» στις πλάτες του λιανεμπορίου.

Φυσικά ο υπουργός Υγείας δεν έκανε την παραμικρή αναφορά σε μέτρα αποσυμφόρησης των μέσων μαζικής μεταφοράς στα οποία στοιβάζονται καθημερινά οι πολίτες, ούτε στην ανάγκη αραίωσης των μαθητών στα σχολικά τμήματα.

ΣΥΡΙΖΑ: Άβουλοι και μοιραίοι αντάμα

«Στη χειρότερη στιγμή της πανδημίας ο υπουργός Υγείας ανακοινώνει ημίμετρα για την αντιμετώπισή της και αποκαλύπτει την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη.

«Μια κυβέρνηση που εδώ και καιρό έχει παραιτηθεί από τη διαχείριση της πανδημίας. Με τις επιλογές της επιταχύνει την κατάρρευση του ΕΣΥ, τη στιγμή που οι ανθρώπινες απώλειες αυξάνονται μέρα με τη ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς σχέδιο για την επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος και με ακραίες αντιφάσεις, αφού παραδείγματος χάριν αφήνει στο «έλεος του θεού» τους θρησκευόμενους, χωρίς να λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας για τους χώρους λατρείας.

Άβουλοι και μοιραίοι αντάμα, αποδεικνύονται πια επικίνδυνοι για την Υγεία των πολιτών» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Από το πιο σκληρό και αποτυχημένο lockdown η κυβέρνηση πάει στην ανοσία της αγέλης. Αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ, αδιαφορεί για σχολεία, μέσα μεταφοράς και χώρους δουλειάς. Στον εμβολιασμό έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Το τελευταίο μίλι αποδεικνύεται ένας ατελείωτος Γολγοθάς» αναφέρει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

https://twitter.com/n_iliopoulos/status/1455604224042094596

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL