Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Αστυνομία / Απλή διοικητική έρευνα για το όργιο καταστολής στα Εξάρχεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομία / Απλή διοικητική έρευνα για το όργιο καταστολής στα Εξάρχεια

Εξάρχεια
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ /EUROKINISSI)

Διοικητική έρευνα διέταξε η ΓΑΔΑ για τον αστυνομικό των ΜΑΤ που εμφανίζεται σε βίντεο - να σπάει τζαμαρία καταστήματος στα Εξάρχεια και την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Μαρία Αμπατζίδη.

Χτες στα Εξάρχεια σε πορεία διαμαρτυρίας οι αστυνομικοί επιδόθηκαν σε απρόκλητες επιθέσεις, ξυλοδαρμούς και καταστροφή ξένης περιουσίας.

Ωστόσο από τα δεκάδες βίντεο και τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας η ΕΛΑΣ διέταξε «διοικητική έρευνα» για τρία μόνο από τα περιστατικά καταστολής.

https://youtu.be/8k0X91aWYHA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Ανακοινώνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έχει διαταχθεί η διοικητική διερεύνηση περιστατικών που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα του διαδικτύου και αφορούν σε καταγγελίες γυναίκας βουλευτή και δικηγόρου, καθώς και σε περιστατικό που αποτυπώνεται σε βιντεοληπτικό υλικό, όπου εμφαίνεται αστυνομικός να προβαίνει σε θραύση υαλοπίνακα πόρτας.

Επιπρόσθετα, το βιντεοληπτικό υλικό από το περιστατικό θραύσης του υαλοπίνακα, υποβλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι παρά την ιδιαίτερη χρήση βίας, αδιακρίτως από τα ΜΑΤ χθες στη Σόλωνος, δεν διατάχθηκε ούτε μία ένορκη διοικητική έρευνα (ΕΔΕ).

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL