Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C23.0°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
22 °C
21.5°C23.8°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.1°C23.5°C
0 BF 60%
Πέραμα / Συγκεντρώσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη μετά το θανάσιμο τραυματισμό 20χρονου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέραμα / Συγκεντρώσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη μετά το θανάσιμο τραυματισμό 20χρονου

ΠΕΡΑΜΑ
(EUROKINISSI / ΣΑΓΙΑΣ ΤΑΚΗΣ)

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ σε Εξάρχεια, Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη για τα όσα αποκαλύφθηκαν για την αστυνομική καταδίωξη που κατέληξε με έναν 20χρονο νεκρό από αστυνομικά πυρά στο Πέραμα.

Στα Εξάρχεια, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση λίγο μετά τις 9 το βράδυ, όπου κάτοικοι της περιοχής και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου διαμαρτυρήθηκαν για το νέο αιματηρό περιστατικό αστυνομικής βίας.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη όπου, το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο αιματηρό περιστατικό.  Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε χρήση χημικών και κρότου λάμψης για να διαλύσει την κινητοποίηση, ενώ ομάδα νεαρών πέταξε αντικείμενα προς τους αστυνομικούς και προκάλεσε φθορές σε καταστήματα. 

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές, οι οποίες σήμερα το πρωί μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι 20 και 24 ετών, ενώ, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από την ένταση τραυματίστηκε ένας από τους συλληφθέντες και ένας αστυνομικός. 

Περίπου στις 9 το βράδυ επικράτησε ένταση στον περιφερειακό στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, όπου ομάδα νεαρών Ρομά έκλεισε τον δρόμο με κάδους και έβαλε φωτιές.

Εξετάζεται εάν το περιστατικό σχετίζεται με τον θάνατο του 20χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά στο Πέραμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL