Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Πέραμα / «Δεν υπάρχει τραυματίας αστυνομικός» - Το βίντεο που προκαλεί ερωτήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέραμα / «Δεν υπάρχει τραυματίας αστυνομικός» - Το βίντεο που προκαλεί ερωτήματα

Καταδίωξη στο Πέραμα
(SCREENSHOT/YOUTUBE.COM)

Αίσθηση προκαλεί ένα βίντεο ντοκουμέντο από το αιματηρό περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Πέραμα. Από την καταδίωξη σκοτώθηκε ένας πολίτης από πυρά αστυνομικών, με την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει λόγο για εφτά τραυματίες αστυνομικούς.

Ωστόσο, σε βίντεο που δημοσιεύει η «Καθημερινή», ακούγεται καθαρά αστυνομικός να λέει ότι δεν υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί. «Δεν έχουμε δικό μας. Δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος» λένε οι αστυνομικοί μεταξύ τους. Λίγες ώρες η ΓΑΔΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

https://youtu.be/TvBrx2l_xNY

«Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης καταγγέλλει σχέδιο συγκάλυψης.

Στο μεταξύ, οι οι επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Πρόκειται για τυπική διαδικασία που ακολουθείται όταν υπάρχει ανθρωποκτονία.

Συγκεκριμένα οι έξι αστυφύλακες της ομάδας ΔΙΑΣ και ο ένας υπαστυνόμος συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου και εις βάρος τους αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία.

Τα όσα συνέβησαν στο Πέραμα υπογραμμίζουν την ανασφάλεια που σκιάζει την ελληνική κοινωνία σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της αστυνομίας οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να διασφαλίσουν ότι η ΕΛΑΣ δεν θα μετατραπεί σε σώμα αυτόκλητων τιμωρών. Οφείλουν να εξηγήσουν πώς καταλήξαμε στο τραγικό αποτέλεσμα αντί για σύλληψη να έχουμε ένα νεκρό και επτά τραυματίες»

«Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να βγάλει πόρισμα ότι όλα έγιναν καλώς και ότι δουλειά της αστυνομίας είναι η μετατροπή της Αθήνας σε άγρια Δύση. Ελπίζουμε ειλικρινά η κυβέρνηση να μην καλύψει αυτόν τον ανεύθυνο λαϊκισμό» τόνισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL