Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Δημόσια Νοσοκομεία / Στο δρόμο ξανά γιατροί και εργαζόμενοι για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημόσια Νοσοκομεία / Στο δρόμο ξανά γιατροί και εργαζόμενοι για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού

γιατροί ΠΟΕΔΗΝ Μαβίλη
(avgi.gr)

Στο δρόμο κατέβηκαν για άλλη μια φορά σήμερα Πέμπτη οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα περιφερειακά ιατρεία και στο ΕΚΑΒ, μαζί με τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία. Η ΟΕΝΓΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει στην κινητοποίηση με στάση εργασίας 8 π.μ. – 3 μ.μ. στα νοσοκομεία Αττικής και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας. 

Οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Μαβίλη προς το Μαξίμου, τη Βουλή και το Υπουργείο Υγείας.

https://www.youtube.com/watch?v=_X0_0_UZtkY

Λίγο πριν αρχίσει, υπήρξε μικροένταση, με τους υγειονομιούς να απαιτούν να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ.

https://www.youtube.com/watch?v=DnvHIdYZXG0

Οι υγειονομικοί άφησαν συμβολικά ένα πανό κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα αποτελέσματα των πολιτικών του.

υγειονομικοί ΠΟΕΔΗΝ Μαξίμου
(avgi.gr)

Αντίστοιχο πανό άφησαν και στην είσοδο της Βουλής, στη Βασιλίσσης Σοφίας.

υγειονομικοί ΠΟΕΔΗΝ Βουλή
(avgi.gr)

Κατέληξαν στο υπουργείο Υγείας, όπου τους περίμενε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

υγειονομικοί ΠΟΕΔΗΝ υπουργείο Υγείας
(avgi.gr)

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για «τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία», τονίζοντας ότι η αναμονή για τα απλά ιατρικά ραντεβού και για τα προγραμματισμένα χειρουργεία ξεπερνά σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος, σπρώχνοντας τους ασθενείς στους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας. 

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας υπογραμμίζει ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ» σημαίνουν «διατήρηση των τραγικών ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, νέα μείωση του αριθμού των κρεβατιών, νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων με "κριτήριο" τη χιλιομετρική απόσταση, την πληρότητα, κλπ., νέοι κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς για φάρμακα, θεραπεία και εξετάσεις».

Μεταξύ άλλων, ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ ζητούν επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση επικουρικών - συμβασιούχων, καθώς και κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ξανθός: Αμέριστη η πολιτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα ενδυνάμωσης του ΕΣΥ

«Σε μια περίοδο που η πανδημία είναι εκτός ελέγχου, το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει “βαλτώσει” και το ΕΣΥ είναι ανοχύρωτο και αποδιοργανωμένο, η σημερινή κραυγή αγωνίας των υγειονομικών που κινητοποιούνται για την υπεράσπιση της δημόσιας περίθαλψης, έχει ένα πολύ σημαντικό συμβολισμό. Οι “άνθρωποι της πρώτης γραμμής” στέλνουν το μήνυμα ότι παρά την εξουθένωση από την υπερπροσπάθεια, παρά την αίσθηση εγκατάλειψης χωρίς ουσιαστική στήριξη και προοπτική, συνεχίζουν να μοχθούν για την καλύτερη δυνατή φροντίδα των πολιτών και, κυρίως, εξακολουθούν να αγωνίζονται για ένα αξιόπιστο δημόσιο σύστημα υγείας, που σέβεται την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα τόσο του εργαζόμενου όσο και του ασθενή» υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει την αμέριστη πολιτική του στήριξη σ’ αυτό τον αγώνα ενδυνάμωσης του ΕΣΥ, έμπρακτης στήριξης του προσωπικού του (αποδοχές, συνθήκες εργασίας, εκπαίδευση, ένταξη στα ΒΑΕ, ειδικά κίνητρα κλπ) και συνολικής αναβάθμισης της Δημόσιας Υγείας στη χώρα» τονίζει.     

(Βίντεο - Φωτογραφίες: Αντώνης Ραυτόπουλος)
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL