Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Εργαζόμενοι ΟΑΣΑ / Αποστομωτική απάντηση σε Πατούλη για το βυθισμένο λεωφορείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εργαζόμενοι ΟΑΣΑ / Αποστομωτική απάντηση σε Πατούλη για το βυθισμένο λεωφορείο

λεωφορείο γέφυρα πλημμύρα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον του οδηγού του λεωφορείου που βρέθηκε κάτω από το νερό σε γέφυρα της λεωφόρου Ποσειδώνος, κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» την περασμένη εβδομάδα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, σημειώνοντας ότι δεν είχε εκδοθεί απαγόρευση διέλευσης οχημάτων από το σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο υπενθυμίζει ότι η εισαγγελική έρευνα εκκρεμεί και αναφορικά με τον Γ. Πατούλη σημειώνει ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής «χωρίς ίχνος σεβασμού δεν ανέμεινε καν το πόρισμα».

«Στο συγκεκριμένο σημείο, δεν έχουν ολοκληρωθεί τα αντιπλημμυρικά έργα, βασικό στοιχείο που θα έπρεπε να είχε ληφθεί υπ’ όψιν για την ασφάλεια των πολιτών» τονίζουν με νόημα οι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Πατούλης, τόσο σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, όσο και μέσω των μέσων κοινωνική δικτύωσης είχε κάνει λόγο για ατομική ευθύνη του οδηγού, παραδεχόμενος βέβαια ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα αντιπλημμυρικά έργα στο συγκεκριμένο σημείο.

«Δεν αποποιούμαι (σσ. τις ευθύνες για το γεγονός) ότι το έργο τελειώνει σε δύο μήνες. Θα πάει ένας οδηγός να περάσει μέσα από το νερό που έχει υπερχειλίσει; Επειδή είναι επαγγελματίες οδηγοί και έχουν και κόσμο, δεν μπορεί να μην αντιληφθεί. Κι εγώ χειρουργός είμαι, αν συμβεί κάτι στο χειρουργείο δεν θα πάρω την ευθύνη;», σημείωνε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Παράλληλα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ υπενθυμίζει ότι η διερεύνηση του περιστατικού από τις αρμόδιες αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη και σχολιάζει ότι «θα ήταν φρόνιμο ο κ. Πατούλης, να αναμένει τουλάχιστον το αποτέλεσμα του πορίσματος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωση της ΟΣΥ μία μέρα μετά το περιστατικό σημείωνε ότι ο οδηγός έδρασε σύμφωνα με όσα προβλέπονται.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ:

«Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πατούλη για το συμβάν στις 15/10/2021 όπου λεωφορείο εγκλωβίστηκε στα νερά λόγω σφοδρής νεροποντής, διαπιστώσαμε την ευκολία με την οποία εκτόξευσε κατηγορίες προς τον συνάδελφό μας, γεγονός που ομολογουμένως κρίνουμε απαράδεκτο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε – υπενθυμίσουμε ότι η Εισαγγελική έρευνα εκκρεμεί, και παρόλα αυτά, χωρίς ίχνος σεβασμού δεν ανέμεινε καν το πόρισμα…

Στο συγκεκριμένο σημείο, δεν έχουν ολοκληρωθεί τα αντιπλημμυρικά έργα, βασικό στοιχείο που θα έπρεπε να είχε ληφθεί υπ’ όψιν για την ασφάλεια των πολιτών. Αποτελούσε απαίτηση η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων όπως εξάλλου έγινε στη Λ. Κηφισού και Ποσειδώνος από τις 13:00 ως τις 20:00. Παραλήφθηκε όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι φέρει την ευθύνη ο οδηγός μας.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε, ότι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, με λιμνάζοντα ύδατα – ευθύνης των αρμοδίων φορέων – που ξεπερνούν και τους 20 πόντους, η συγκοινωνία δεν καθηλώνεται, συνεχίζεται βασιζόμενη στην εμπειρία των οδηγών μας. Οι συνάδελφοί μας, το έχουν αποδείξει. Δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, υπό αντίξοες συνθήκες, στην πρώτη γραμμή -και κατά τη διάρκεια της πανδημίας-, προκειμένου να μεταφέρουν με ασφάλεια το επιβατικό κοινό.

Θα ήταν φρόνιμο ο κ. Πατούλης, να αναμένει τουλάχιστον το αποτέλεσμα του πορίσματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL