Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
H αλήθεια για τη Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 16.10.2021
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

H αλήθεια για τη Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 16.10.2021

ΕΛΜΕ

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εκπαιδευτικοί απέρριψαν την «αξιολόγηση» της Κεραμέως συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία - αποχή και την τεράστια κινητοποίηση στις 11 Οκτωβρίου. Η μαζικότητα αυτή επιτεύχθηκε με τη λεπτομερή και τεκμηριωμένη ενημέρωση που παρείχε η ΟΛΜΕ σε κάθε βήμα αυτού του αγώνα. Μετά την απόφαση του Εφετείου, που επικαλέστηκε τον νόμο Χατζηδάκη για να κρίνει παράνομη την απεργία της ΟΛΜΕ, οι ΣΥΝΕΚ δήλωσαν και στο Δ.Σ. της Τρίτης (12.10.2021) και στη Γ.Σ. του Σαββάτου (16.10.2021) ότι «δεν συμμορφωνόμαστε στον νόμο Χατζηδάκη, πρέπει να συνεχίσουμε ανυποχώρητα τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση Κεραμέως με άλλα μέσα. Παρ’ όλα αυτά, αν ο κλάδος αποφασίσει τη συνέχιση της απεργίας - αποχής, θα τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Αυτό που τελικά πρότειναν ΠΑΜΕ και Παρεμβάσεις στη Γ.Σ. των προέδρων, αλλά δεν υπερψηφίστηκε, είναι η «νόμιμη επαναπροκήρυξη της απεργίας - αποχής», άρα και η απόλυτη συμμόρφωση στον νόμο Χατζηδάκη και στις διαδικασίες που προβλέπονται για την κήρυξη απεργίας. Και αυτό αποτελεί κορυφαίο πολιτικό ζήτημα. Διακήρυτταν όλο αυτό το διάστημα την πλήρη ανυπακοή στον νόμο Χατζηδάκη και την κατάργησή του στην πράξη, αλλά την κρίσιμη στιγμή με την ψήφο τους δήλωσαν την απόλυτη υποταγή!

Και επειδή από την Κυριακή οι δυνάμεις αυτές μιλούν για «πραξικόπημα και ξεπούλημα του αγώνα», η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη: είναι θλιβερό, την ώρα που όλος ο κλάδος είναι αγανακτισμένος με τα ψέματα και τις συκοφαντίες της Κεραμέως, κάποιοι που θέλουν να αυτοπαρουσιάζονται ως «αγωνιστική πρωτοπορία» να χρησιμοποιούν ακριβώς την ίδια τακτική με την οποία διαλύουν την ενότητα του κλάδου και οδηγούν τους/τις συναδέλφους στην απογοήτευση και τη ματαιότητα. Καλούμε όλους και όλες να παραμείνουν συσπειρωμένοι στην ΟΛΜΕ, η οποία ήδη επεξεργάζεται εναλλακτικά σενάρια για τη συνέχιση του αγώνα μας! Είναι στο χέρι μας να νικήσουμε!

* Ο Νεκτάριος Κορδής είναι μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τις Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις - ΣΥΝΕΚ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL