Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Νέα Φιλαδέλφεια / Οι εκπαιδευτικοί του πλημμυρισμένου σχολείου απαντούν στις χυδαιότητες Ψαριανού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα Φιλαδέλφεια / Οι εκπαιδευτικοί του πλημμυρισμένου σχολείου απαντούν στις χυδαιότητες Ψαριανού

Ψαριανός
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την ψεύτικη φωτογραφία που ανέβασε ο Γρηγόρης Ψαριανός, μετά τον σάλο που ξέσπασε όταν κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος», δάσκαλοι σε σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια αναγκάστηκαν να φτιάξουν αυτοσχέδια γέφυρα με θρανία ώστε να βγουν οι μαθητές από τις πλημμυρισμένες τάξεις-κοντέιντερ, ζητεί ο Σύλλογος Διδασκόντων 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη το προαύλιο του λυκείου είχε μετατραπεί σε λίμνη και τα νερά είχαν μπει και στις τάξεις, οι οποίες στεγάζονταν σε κοντέινερ. Στη συνέχεια, το σχετικό βίντεο έκανε το γύρο του διαδικτύου με αποτέλεσμα την κατακραυγή προς το υπουργείο Παιδείας αλλά και συνολικά προς την κυβέρνηση για την ανοργανωσιά και στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Μετά την κατακραυγή η κυβέρνηση, διαμέσου του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκου Ρωμανού προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν έγινε και τίποτα το σημαντικό, το πολύ πολύ οι μαθητές να έβρεχαν μόνο τα πόδια τους.

Στη συνέχεια, κλιμακώνοντας την κυβερνητική χυδαιότητα, τη σκυτάλη πήρε ο Γρηγόριος Ψαριανός, ο οποίος έχει προσληφθεί σε θέση συνεργάτη στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, και δημοσίευσε fake φωτογραφία στην οποία έχει προστεθεί μετά από επεξεργασία ένα κοριτσάκι που φαίνεται να περπατά στα νερά.

Ο πρώην βουλευτής παραποιώντας τα γεγονότα, αποσιωπώντας την ύπαρξη σχετικού βίντεο, και κοροϊδεύοντας στην ουσία τα παιδιά, με ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε: «Η Προπαγάνδα. Φοβερό εργαλείο χειραγώγησης Ηλιθίων. (εδώ, γέφυρα θρανίων για να... σωθούν οι μαθητές από βέβαιο πνιγμό. Δίπλα, η μαθήτρια περπατά, με άνεση Μεσσία, πάνω στο νερό! Θαύμα, θαύμα!)».

Η πραγματική φωτογραφία

Ο Σύλλογος Διδασκόντων 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας προχώρησε από την πλευρά του στην αντεπίθεση τονίζοντας ότι «δεν είμαστε εμείς ούτε οι μαθητές μας συνηθισμένοι ούτε να χειραγωγούμε, ούτε να θεωρούμε τον ελληνικό λαό ηλίθιο», προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που ο Γρ. Ψαριανός δεν ζητήσει συγνώμη το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο συνεργάτης στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, την ίδια ημέρα με το αρχικό σχόλιο, ανάρτησε νέο σχόλιο σύμφωνα με το οποίο αναγνώριζε ότι η φωτογραφία έχει υποστεί επεξεργασία, ωστόσο δεν ζήτησε συγνώμη για την αναπαραγωγή fake news. Ίσα ίσα που έδωσε τα εύσημα σε όποιο παραποίησε τη φωτογραφία λέγοντας ότι έκανε καλή δουλειά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σύλλογος Διδασκόντων:

«Εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια κύριε Ψαριανέ. Δεν είμαστε εμείς ούτε οι μαθητές μας συνηθισμένοι ούτε να χειραγωγούμε, ούτε να θεωρούμε τον ελληνικό λαό ηλίθιο. Και μακριά από εμάς κάθε μορφή προπαγάνδας.

Αντίθετα, εσείς φαίνεται να την προτιμάτε έναντι της ενημέρωσης. Διότι, μια μικρή, ελάχιστη έρευνα θα αρκούσε για να συμπεράνετε τις πραγματικές διαστάσεις όσων εκτυλίχθησαν στις 14/10 στο 1ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας.

Καλοπροαίρετα, με κίνδυνο διολισθαίνουμε στην αφέλεια, θα θεωρήσουμε πως η προβολή μιας ολοφάνερα μονταρισμένης φωτογραφίας – όπως τόσες που κυκλοφόρησαν – ως πραγματικής οφείλεται σε σφάλμα. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, απαιτούμε μια δημόσια συγγνώμη για τις χυδαίες κατηγορίες που εξαπολύσατε. Διαφορετικά, θεωρούμε ότι πρόκειται για συνειδητή εξαπάτηση των πολιτών και συκοφάντηση της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Σε αυτή την περίπτωση, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων 1ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL