Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Νίκη Κεραμέως / Προκλητική η υπουργός «βαφτίζει» τις καθολικές αντιδράσεις παραπληροφόρηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκη Κεραμέως / Προκλητική η υπουργός «βαφτίζει» τις καθολικές αντιδράσεις παραπληροφόρηση

ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Προκλητική εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία δεν δίστασε να αποδώσει τις καθολικές αντιδράσεις στην «τρομακτική παραπληροφόρηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε σήμερα στο ΣΚΑΪ μεταφράζοντας την τεράστια απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σε «45% συμμετοχή, για την ακρίβεια 45,57%» όπως είπε, επικαλούμενη τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας. Βέβαια προ ημερών οι εκτιμήσεις τις ΟΛΜΕ ανέφεραν για πάνω από 80% συμμετοχή. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση στην έντυπη ΑΥΓΗ του τ. αιρετού του υπηρεσιακού συμβουλίου του υπουργείου Παιδείας Νεκτάριου Κορδή που ανέφερε ότι «η συμμετοχή μας στην απεργία έφτασε το 80%. Είναι τεράστιος ο αριθμός των εκπαιδευτικών που ανταποκρίθηκαν».

Η ίδια ισχυρίστηκε πως «δεν υπάρχει καμία κύρωση, αλλά τρομακτική παραπληροφόρηση» είπε. «Έχουμε αξιολόγηση σχολείου σε πρώτο στάδιο, αξιολόγηση εκπαιδευτικού σε δεύτερο. Πάνω από 6.300 σχολεία κατέθεσαν για πρώτη φορά πλήρη αναφορά αξιολόγησης σε σύνολο άνω των 13.000 σχολείων».

«Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καταγράψουν την πορεία του εκπαιδευτικού έργου σε κάποιους άξονες πχ εκπαιδευτικές μέθοδοι, ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, εξωστρέφεια κλπ. Συνεδριάζουν οι καθηγητές μεταξύ τους, καταγράφουν την εκπαιδευτική πορεία, και τα στοιχεία αυτά συλλέγονται σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης χωρίς να απομονώνονται σχολεία» υποστήριξε η υπουργός Παιδείας αγνοώντας τις κραυγές αγωνίας της εκπαιδευτικής κοινότητας που κάνουν λόγο για απομόνωση και υποβάθμιση σχολικών μονάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL