Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Κορωνοϊός / Τρεις μοναχές νεκρές στη Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Τρεις μοναχές νεκρές στη Θεσσαλονίκη

Εκκλησία μοναστήρι καμπαναριό
(EUROKINISSI / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ )

Την ζωή τους έχασαν από κορωνοϊό τρεις μοναχές σε μοναστήρι της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων τις τελευταίες μέρες καταγράφηκε συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αδελφότητα Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει το thesstoday.gr, από τις 17 μοναχές του μοναστηριού (μαζί με αυτές που έχασαν τη ζωή τους), οι 11 ήταν ανεμβολίαστες.

Χθες έφυγε από τη ζωή μία μοναχή 62 ετών και από πριν λίγες μέρες μία ακόμα μοναχή ηλικίας 78 ετών. Στις 29 Σεπτεμβρίου είχε καταγραφεί ο θάνατος μιας 82χρονης μοναχής για την οποία δεν έχει γίνει γνωστό αν είχε εμβολιαστεί ή όχι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κάποιες νοσηλεύονται με covid, ενώ, η μία από τις ασθενείς είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όπως είπε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, τα μοναστήρια εξελίσσονται σε εστίες αντιεμβολιασμού.

Ωστόσο, όπως τόνισε, το μεγάλο πρόβλημα, εντοπίζεται στα περίπου χίλια μοναστήρια της Ελλάδας που αποτελούν φορείς αντιεμβολιασμού, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τις εμβολιασμένες μοναχές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής και της Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν καταγραφούν οι θάνατοι η πλειονότητα των μελών της αδελφότητας αρνούνταν όχι μόνο να εμβολιαστούν αλλά και να μεταφερθούν σε υγειονομική δομή για τη νοσηλεία τους. Τις ασθενείς που νοσούσαν με κορωνοϊό περιέθαλπε μία μοναχή, η οποία στο παρελθόν είχε εντοπιστεί θετική στην covid-19.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL