Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Αγωγή Τσίπρα / Μανούβρες στη λάσπη για να αποφύγουν την καταδίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγωγή Τσίπρα / Μανούβρες στη λάσπη για να αποφύγουν την καταδίκη

Κουρτάκης και Παπαχρήστος

Σε έναν παταγώδη διασυρμό για την υπεράσπιση εξελίχθηκε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη επί των συκοφαντικών δημοσιευμάτων για την εξοχική κατοικία που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο. Οι συνήγοροι του δημοσιογράφου των Νέων Γιώργου Παπαχρήστου και της εταιρείας Alter Ego, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο Πολυμελές Πλημμελειοδικείο, υπαναχώρησαν από όλους τους βασικούς ισχυρισμούς των επίμαχων δημοσιευμάτων.

Παράλληλα ο μάρτυρας που εμφάνισαν, ο δημοσιογράφος των Νέων Ηλ. Κανέλλης, επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι δεν γνωρίζει ούτε στοιχεία για την υπόθεση ούτε κατά πόσον των δημοσιευμάτων προηγήθηκε έρευνα και τι είδους -προκαλώντας μάλιστα σε αρκετά σημεία τον εκνευρισμό της έδρας, αλλά και των ίδιων των συνηγόρων υπεράσπισης, αναγκαζόμενος να ανακαλέσει μέρος όσων είπε κατά τη διάρκειά της κατάθεσής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμίζουμε ότι Τα Νέα, όπως και η εφημερίδα Παραπολιτικά, είχαν αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε αγοράσει και όχι ενοικιάσει την εξοχική κατοικία στο Σούνιο, και μάλιστα ότι είχε μετακομίσει εκεί από την Κυψέλη όπου διαμένει, ενώ είχαν υποστηρίξει ότι η τιμή της αγοραπωλησίας και της ανακαίνισης είχε ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα, ο Παπαχρήστος είχε υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Μαϊμού η αγγελία

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος ανέφερε ότι ο Αλ. Τσίπρας τον είχε ενημερώσει πως ψάχνει να νοικιάσει κάποια εξοχική κατοικία στην περιοχή. Επιπλέον ότι γνώριζε το σπίτι το οποίο ενοικίασε ο Αλ. Τσίπρας και τον ιδιοκτήτη του και ότι ο τελευταίος δεν επιθυμούσε να το πουλήσει.

Αναφορικά με τη δημοσιοποίηση «αγγελίας», στην οποία το συγκεκριμένο σπίτι εμφανίζεται να πωλείται στην τιμή του 1,2 εκατ. ευρώ, ο Δ. Λουκάς τόνισε ότι ο ιδιοκτήτης του δήλωσε άγνοια γι' αυτό και ότι το σάιτ στο οποίο εμφανίζεται δεν είναι καθόλου γνωστό, καθώς επίσης ότι, εάν το σπίτι πωλούνταν, η τιμή του θα ήταν κατά πολύ χαμηλότερη.

Επίσης εκτίμησε ως λογική την τιμή των 500 ευρώ ενοικίου για την εξοχική κατοικία του Αλ. Τσίπρα, σημειώνοντας πως ο ίδιος πληρώνει ενοίκιο 400 ευρώ για αντίστοιχο σπίτι σε απόσταση 500 μέτρων.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ και πρώην υπουργός Αντ. Ρουπακιώτης, ο οποίος τόνισε πως τα δημοσιεύματα δεν τηρούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία και ότι αποτελούν δυσφημιστικό περιεχόμενο, και μάλιστα ατεκμηρίωτο.

Έχει ενδιαφέρον το ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γ. Παπαχρήστου και της Alter Ego δεν υπερασπίστηκαν το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων, αλλά επιχείρησαν να πείσουν ότι τα δημοσιεύματα δεν έπαιρναν θέση, αλλά έθεταν ερωτήματα.

Ουσιαστικά αποδέχτηκαν ότι δεν υπήρξε αγορά, αλλά ενοικίαση, ότι δεν υπήρξε οικονομική συναλλαγή ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ απέσυραν και τον ισχυρισμό περί «μεγάλης εταιρείας εισηγμένης στο χρηματιστήριο», που εμφανιζόταν στα δημοσιεύματα, υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά αναφέρονται «για να απαντηθούν» και όχι ως γεγονότα.

Πολιτικό λογύδριο

Είναι πάντως ενδεικτικό το ότι ο μάρτυρας του Γ. Παπαχρήστου, επίσης δημοσιογράφος των Νέων, Ηλ. Κανέλλης περιορίστηκε στο να βγάλει ένα πολιτικό λογύδριο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγοντας να απαντήσει τρεις φορές «δεν ξέρω» όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει τη μέθοδο έρευνας που ακολούθησε ο Γ. Παπαχρήστος και αν διασταύρωσε τις πηγές του, προκαλώντας εκνευρισμό τόσο στην έδρα όσο και στον ίδιο τον Γ. Παπαχρήστο και τους συνηγόρους του.

Τελικά, από μια σειρά συκοφαντικών δημοσιευμάτων και αναφορών σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, απέμεινε από την πλευρά των Νέων ένα δειλό «δεν το εννοούσαμε ακριβώς έτσι».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL