Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Αγωγή Τσίπρα / Αναξιοπρεπής εμφάνιση και παραλήρημα κατά της ΑΥΓΗΣ από τον Κανέλλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγωγή Τσίπρα / Αναξιοπρεπής εμφάνιση και παραλήρημα κατά της ΑΥΓΗΣ από τον Κανέλλη

ΚΑΝΕΛΛΗΣ

Σε ένα από τα συνηθισμένα παραληρήματα, που δεν εκπλήσσουν πλέον κανέναν, κατέφυγε ο μάρτυρας που έστειλε η Alter Ego στο πλευρό του Γ. Παπαχρήστου, Ηλίας Κανέλλης. Αυτή τη φορά δεν παρέλειψε, ανάμεσα σε διάφορες κραυγές, να πει ότι ο Αλ. Τσίπρας «λέει συνέχεια ψέματα» και «δεν ξέρεις από πού να τον πιάσεις».

Ο Κανέλλης αποφάσισε να πιάσει στο στόμα του και την ΑΥΓΗ. Συγκεκριμένα, αφού την παρουσίασε ως φύλλο το οποίο «επί μια δεκαετία προάγει τον λαϊκισμό της εναντίωσης στο Μνημόνιο», έφτασε να πει ότι «υπάρχει διάλογος ανάμεσα στην ΑΥΓΗ και το Μακελειό», τον οποίον «δεν παρακολουθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενδιαφέρουσα αθλιότητα, αν σκεφτεί κάποιος ότι βρισκόταν εκεί ακριβώς για να υπερασπιστεί ένα δημοσίευμα το οποίο αποτελούσε αναπαραγωγή εκείνου του Μακελειού.

Συγκεκριμένα, όταν από τους συνηγόρους του Αλ. Τσίπρα ρωτήθηκε αν διαβάζει εφημερίδες και αν αυτός και ο Παπαχρήστου γνώριζαν για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Μακελειού, απάντησε ότι διαβάζει μόνο σοβαρές εφημερίδες και όχι το Μακελειό -παρότι το πρωτοσέλιδο ρυπαρογράφημα του Μακελειού κρεμόταν τόσο στα περίπτερα όσο και, δυστυχώς, στην τηλεοπτική ανασκόπηση του Τύπου.

Όταν ωστόσο του επισημάνθηκε ότι στο ρυπαρογράφημα είχε υπάρξει απάντηση από την ΑΥΓΗ, ο Κανέλλης απάντησε ότι αυτό συνιστά «διάλογο ανάμεσα στην ΑΥΓΗ και το Μακελειό».

Ακολούθησαν ένταση στην αίθουσα και η απάντηση των συνηγόρων του Αλ. Τσίπρα ότι αποτελεί θράσος να λέγεται αυτό από κάποιον που υπερασπίζεται τη «δημοσιογραφία» επιπέδου Μακελειού. Μετά από μια σύντομη διακοπή, ο Κανέλλης ανακάλεσε τη φράση λέγοντας ότι την είπε «πάνω στην ένταση» -η οποία πάντως έως εκείνη την ώρα ήταν μια ένταση εσωτερική και απολύτως δική του.

Ο Κανέλλης εκνεύρισε σε πολλές περιπτώσεις την έδρα, που του επισήμαινε ότι οφείλει να απαντά στις ερωτήσεις και όχι να λέει τη γνώμη του για θέματα άσχετα με τη δίκη, αλλά και τους συνηγόρους του Γ. Παπαχρήστου, οι οποίοι του ζητούσαν να ακούει τις ερωτήσεις τους πριν αρχίσει να μιλάει.

Μάλλον δυσαρεστημένος από την παράσταση Κανέλλη πρέπει να έμεινε και ο Γ. Παπαχρήστος, ο οποίος αποχώρησε από τα δικαστήρια εμφανώς εκνευρισμένος, αποφεύγοντας επιδεικτικά να χαιρετήσει έστω τον μάρτυρα υπεράσπισής του.  Ίσως, δικαιολογημένα, περίμενε να του στείλουν κάποιον καλύτερο.

Οι δικηγόροι

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, ο Γ. Μαντζουράνης, πληρεξούσιος δικηγόρος του Αλ. Τσίπρα, δήλωσε στην ΑΥΓΗ:

«Αδιαμφησβήτητα αποδείχτηκε ότι τα πραγματικά γεγονότα διαψεύδουν πλήρως όλους τους ισχυρισμούς των εναγομένων σε ΜΜΕ κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού, όπως και ότι αποκλειστικό στόχο είχαν να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή του.

Αποκαλύφθηκε η αποδεικτική γύμνια των εντολοδόχων και των εντολέων τους, που σχεδίασαν και υλοποίησαν την κατασυκοφάντηση του Α. Τσίπρα με τα ίδια βρόμικα υλικά που χρησιμοποίησε το Μακελειό σε προγενέστερα δημοσιεύματά του. Τέλος επαληθεύτηκε η θλιβερή πραγματικότητα, ότι στη σημερινή Ελλάδα ενδημεί ένα είδος ‘δημοσιογραφίας’ που προσφέρει φήμη και χρήμα σε όσους διαθέτουν πείσμα ημιόνου και πνεύμα δολοφόνου».

Ο επίσης πληρεξούσιος δικηγόρος του Αλ. Τσίπρα Θανάσης Καμπαγιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το όριο του δημοσιογραφικού λειτουργήματος είναι η αλήθεια. Η συνειδητή διάδοση ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών δεν προστατεύεται από τον νόμο. Σήμερα, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, οι εκπρόσωποι της εταιρείας Alter Ego και ο δημοσιογράφος κύριος Γ. Παπαχρήστος είχαν, κατά τη συζήτηση της αγωγής του κυρίου Αλέξη Τσίπρα, την ευκαιρία να προσκομίσουν στοιχεία που να θεμελιώνουν τα όσα ψευδώς διέδωσαν ως γεγονότα και όχι βέβαια ως αξιολογικές κρίσεις.

Ο ‘θησαυρός’ αποδείχτηκε άνθρακες.  Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο μάρτυρας των εναγομένων, η ‘μετακόμιση από την Κυψέλη στα Λεγραινά’ δεν αντιστοιχεί στην αλήθεια, η υπαινισσόμενη ‘αγορά’ έγινε ενοικίαση, τα ‘έξοδα ανακαίνισης του ενός εκατομμυρίου ευρώ’ βασίζονταν τελικά σε αδιασταύρωτες, προφορικές πληροφορίες άφαντων ‘περιοίκων’, η δε εταιρεία που έκανε τα έργα των επισκευών δεν ήταν τελικά ούτε ‘μεγάλη’ ούτε ‘εισηγμένη στο Χρηματιστήριο’».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL