Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.0°C18.4°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.5°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.0°C16.6°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.8°C
4 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 82%
Νίκος Καπραβέλος / «Ριψοκίνδυνη κίνηση» τα μέτρα ελευθερίας στους εμβολιασμένους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Καπραβέλος / «Ριψοκίνδυνη κίνηση» τα μέτρα ελευθερίας στους εμβολιασμένους

ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα μέτρα ελευθερίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους εμβολιασμένους έκρουσε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος

«Είναι υπερβολικά τα μέτρα ελευθερίας στους εμβολιασμένους. Δίνουν την εντύπωση επιστροφής στην κανονικότητα. Δυστυχώς δεν είμαστε σε αυτό το σημείο. Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι πολύ μεγάλη από ανεμβολίαστους. Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά στη Βόρεια Ελλάδα. Οι θάνατοι υπερέβησαν τις 15.000», υπογράμμισε μιλώντας στο Mega.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Χθες είχαμε ένα τραγικό θάνατο, 20 χρονών παιδί έχασε τη ζωή του. Με γενναιότητα έδωσε τη μάχη σε σοβαρότατες επιπλοκές του κορωνοϊού, ανεμβολίαστο φυσικά» σημείωσε. «Προφανώς ο κορωνοϊός το βρήκε χωρίς τείχος προστασίας, αλλά παρουσίασε τρομερές επιπλοκές, δεν τις έχουμε δει άλλη φορά όλες μαζί σε έναν ενήλικα» συνέχισε. «Είναι μια θανατηφόρος μολυσματική νόσος που δεν κάνει διακρίσεις. Δεν πίστευαν στο εμβόλιο ούτε οι γονείς του παιδιού και προφανώς επηρεάστηκε και το παιδί, δεν πίστευαν στη δύναμη αυτού του θείου δώρου», εξήγησε.

Ο γιατρός επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι οι ανεμβολίαστοι εξακολουθούν να πιέζουν το σύστημα υγείας, να κινδυνεύουν περισσότερο και να χάνουν τη ζωή τους. Ταυτόχρονα, στις ΜΕΘ υπάρχει και ένα 10% εμβολιασμένων. 

«Δεν είμαστε στη φάση η πανδημία έχει περάσει, επιστροφή στην κανονικότητα. Είναι λάθος μήνυμα αυτό που περνάει αυτή τη στιγμή» τόνισε, προσθέτοντας ότι η τελευταία μετάλλαξη του κορωνοϊού οδήγησε στην ανάγκη για τρίτη δόση εμβολιασμού.

«Δεν είναι ώρα για τέτοια ελευθερία, δεν είναι η στιγμή να περάσουμε ένα μήνυμα ότι ήρθαμε στην κανονικότητα» ανέφερε ακόμη, προσθέτοντας ότι η συμμόρφωση στον εμβολιασμό δεν είναι ικανοποιητική. «Σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας το ποσοστό εμβολιασμού είναι μικρό. Η διαφοροποίηση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη πρέπει να υπάρξει, αλλά δε θέλουμε να δοθεί το λάθος μήνυμα ότι η πανδημία τελείωσε», τόνισε.

Ο Νίκος Καπραβέλος υποστήριξε ότι είναι μεν σωστή η επέκταση της υποχρεωτικότητας στην ψυχαγωγία είναι σωστή, αλλά καλό θα ήταν να επεκταθεί και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που αποτελούν εστίες υπερμετάδοσεις. Αναφέρθηκε δε και στο ζήτημα των παρελάσεων

«Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάσουν επιδείνωση πρέπει να γίνει επανεκτίμηση ώστε να δούμε αν πρέπει να γίνει η παρέλαση παρουσία κόσμου, ή η δοξολογία του Αγίου Δημητρίου. Τα είδαμε, τα ζήσαμε πέρυσι. Στη Θεσσαλονίκη γιορτάζει όλη η πόλη. Ο συνωστισμός μας ανησυχεί», είπε.

Τέλος, χαρακτήρισε ριψοκίνδυνη κίνηση τα μέτρα για τους εμβολιασμένους. «Και οι εμβολιασμένοι μολύνονται, και αυτοί μεταδίδουν, έστω σε μικρότερο ποσοστό. Αλλά είναι σε οριακό σημείο τα νοσοκομεία. Είναι μια ριψοκίνδυνη κίνηση αυτό που γίνεται. Ελπίζω η κυβέρνηση την τελευταία στιγμή να δει τα επιδημιολογικά δεδομένα και την πίεση στο σύστημα υγείας» σημείωσε. «Να μη δοθεί λάθος μήνυμα ότι όλα έχουν τελειώσει και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, ας κάνουμε υπομονή», υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL