Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Βασιλίτσι Μεσσηνίας / Επιβεβαιώνεται η «εξαφάνιση» 25 προσφύγων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βασιλίτσι Μεσσηνίας / Επιβεβαιώνεται η «εξαφάνιση» 25 προσφύγων

Βασιλίτσι Πρόσφυγες
ΕΡΤ Καλαμάτας

Στις επιβεβαίωση της «εξαφάνισης» των 25 προσφύγων οι οποίοι αποβιβάστηκαν σε ακτή κοντά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας, προχώρησε ο πρόεδρος του χωριού, Νικοστέλιος Τομαροπανάγος, μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι αναφορές για άτυπη επαναπροώθηση των προσφύγων.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης εντοπίστηκε στην περιοχή Κούκουρας ιστιοπλοϊκό το οποίο είχε προσαράξει σε βραχώδη ακτή. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι 25 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από το λιμενικό στην παραλία στο Βασιλίτσι.

Κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν από την πρώτη στιγμή δίνοντας νερό και τρόφιμα στους πρόσφυγες, που ενδεχομένως να κατευθύνονταν στην Ιταλία από την Τουρκία.

Βασιλίτσι Πρόσφυγες
(Βασίλης Λυμπέρης)

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ ο κ. Τομαροπανάγος ανέφερε πως ο ίδιος μαζί με άλλους κάτοικους του χωριού πρόσφεραν τα είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες και παρέμειναν στο σημείο μέχρι αργά το απόγευμα, μαζί με αστυνομικούς και λιμενικούς.

Μάλιστα, τον πρόεδρο του Βασιλιτσίου προβλημάτισε η προσπάθεια Λιμενικού να απομακρύνει ευγενικά τους κάτοικους. Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι περισσότερα από 15 άτομα είδαν τους πρόσφυγες, αφού το σημείο ήταν κοντά σε κεντρικό δρόμο της περιοχής.

Βασιλίτσι Πρόσφυγες
(Βασίλης Λυμπέρης)

Εντύπωση επίσης προκαλεί, όπως μεταδίδει και η ΕΡΤ, η κατάσχεση των κινητών των προσφύγων αφού βγήκαν στην ακτή και της ρυμούλκησης του ιστιοφόρου από σκάφος του λιμενικού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας κάτοικοι που είδαν του πρόσφυγες σημείωσαν ότι αρχικά ήταν στην παραλία 12 άντρες νεαρής ηλικίας και πολύ πιθανόν κάποιοι από αυτούς ανήλικοι. Αργότερα το απόγευμα μεταφέρθηκαν στο ίδιο σημείο οι υπόλοιποι δεκατρείς επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες των κατοίκων, στελέχη του λιμενικού ήταν παρόντα σε όλο το συμβάν. Αργά το βράδυ οι 25 άντρες μεταφέρθηκαν με υπηρεσιακά αυτοκίνητα προς άγνωστη κατεύθυνση, σε αντίθεση με τη συνηθισμένη διαδικασία κατά την οποία μεταφέρονται με λεωφορείο σε χώρο της περιοχής, όπου υποβάλλονται και σε έλεγχο για Covid -19 και τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες αν χρειαστεί.

Σημειώνεται ότι το λιμενικό επιμένει στην άρνηση του συμβάντος, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL